Τι περιουσία δήλωσαν...o Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι...την οποία υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά στη ''Διαφάνεια''

Οι Δήμαρχοι υποχρεώνονται από το Νόμο να  δηλώνουν δημόσια τα εισοδήματα των τριών τελευταίων ετών,  σύμφωνα με το  Ν.3213/2003.
Διαβάζω στο ΒΗΜΑ, οτι μέχρι στιγμής μηδαμινή υπήρξε η ανταπόκριση των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά στη ''Διαφάνεια'' όλα τους τα έξοδα.

Με την εξαίρεση των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων κ.κ. Κακλαμάνη και Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και άλλων 17 δημάρχων και ενός περιφερειάρχη όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται να μην υπακούουν και δεν έστειλαν τα στοιχεία τους μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου που ήταν και η προθεσμία.

Μια εξήγηση που δίνουν στο Υπ. Εσωτερικών είναι οτι σε πολλές περιοχές δεν έχει καταρτισθεί πλήρης λίστα με τους υποψηφίους με αποτέλεσμα να δοθεί ''σιωπηλή παράταση''.. Συνολικά απαιτούνται 1,000 υποψήφιοι δήμαρχοι να δηλώσουν τις δαπάνες τους..

Και αναρωτιέται κανείς γιατί είναι τόσο δύσκολο για ένα Υπουργείο να επιβάλλει το νόμο; Αν σήμερα ανακοίνωνε ο Υπουργός οτι όσων τα στοιχεία δεν βρίσκονται στο σύστημα ΔΕΝ μπορούν πλέον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι θα βλέπατε τι θα γινόταν...μέχρι και τον πρωινό καφέ θα δήλωναν..

Με πληροφορίες από το Βήμα

Σχόλια