[ΕΚΤΑΚΤΟ]> «Οχι» στην απεργία από τους εργαζόμενους του Δήμου Παλλήνης!!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΤΗΛ.: 6986882258FAX : 210 6604629

EMAIL: sydpallini@yahoo.gr

ΠΑΛΛΗΝΗ 15/10/2012


Συνάδελφοι,

Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας μέσα απο προσωπικές συζητήσεις σε διάφορες υπηρεσίες, βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα:


Α) Πολλοί απο εμάς δέν εμπιστεύονται την Ομοσπονδία μας και την ΑΔΕΔΥ και θεωρούν ότι είναι είτε ξεπουλημένοι, είτε ξεπερασμένοι και ότι με τις κινητοποιήσεις τύπου Στάση Εργασίας, Απεργία 24ωρη ή και 48ωρη, καταλήψεις, δεν κερδίζουμε τίποτα, αλλά χάνουμε μόνο μεροκάμματα.


Β) Άλλοι θεωρούν ότι για να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις πρέπει να υπάρχει και η κάλυψη της Ομοσπονδίας.


Γ) Άλλοι πιστεύουν ότι μόνο με μία Απεργία Διαρκείας θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δ) Άλλοι λένε πως πλέον τίποτα απο όλα αυτά δέν πρόκειτε να φέρει κάτι καλό και ότι το μόνο που έχει μείνει είναι να πάρουμε τα όπλα..


Συμφωνούμε με όλες τις παραπάνω απόψεις, για διαφορετικούς λόγους με την κάθε μία. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στους περισσότερους ΟΤΑ υπάρχουν ακριβώς οι ίδιες απόψεις απο τους συναδέλφους μας, με τις δικές μας.Το πιό σημαντικό όμως είναι ότι ΟΛΟΙ συμφωνούν σε ένα πράγμα:


ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ που θα συμβαδίζουν με την επικαιρότητα – πραγματικότητα, για να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε, στην ομολογουμένως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των γενεών μας, ολοκληρωτική επίθεση σε κάθε είδους έννοια εργασίας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Δράσεις που θα έχουν σκοπό να φέρουν κοντά τον κόσμο. ΚΑΙ τους εργαζόμενους αλλά ΚΑΙ την κοινωνία ευρύτερα.


Μέσα λοιπόν απο αυτό το νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, προσπαθήσαμε να βρούμε νέους τρόπους Δράσης – Αντίστασης που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες απο τις παραπάνω διαπιστώσεις. Συγκεκριμένα:


Μετά απο κοινή πρωτοβουλία με το Δ.Σ. του Δήμου Παιανίας, απευθύναμε κάλεσμα για κοινή σύσκεψη, στα Δ.Σ. των Συλλόγων Δήμων της Ανατ. Αττικής και συγκεκριμένα τα Δ.Σ. απο Σαρωνίδα-Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Σπάτα-Αρτέμιδα, Ραφήνα, Χαλάδρι και Μαρούσι.


Ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν, να οργανωθούμε σε κοινές δράσεις πάσης φύσεως (κοινές Γενικές Συνελεύσεις, διαμαρτυρίες, ενημέρωση των πολιτών, προσέγγιση Τοπικών Συλλόγων, Λαικών Συνελεύσεων, Επιτροπών Γειτονιάς και διαφόρων κοινωνικών Ομαδικοτήτων κ.α.), όπου οι δράσεις αυτές θα προκύπτουν μέσα απο τις παραπάνω θέσεις των περισσοτέρων συναδέλφων έτσι ώστε πλέον κανείς να μήν μπορεί να προβάλλει ώς δικαιολογία τουλάχιστον ότι έλεγε μέχρι σήμερα..


Κατόπιν τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι υπήρξε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ανταπόκριση απο όλα τα Σωματεία που προαναφέραμε και μάλιστα ύστερα και απο 2η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πάρθηκε και η πρώτη απόφαση για κοινή δράση. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων των Δήμων αυτών καθώς και όσων Συλλογικοτήτων προλάβουμε να έχουμε έρθει σε επαφή, έξω απο την ΕΡΤ, στην Λ. Μεσογείων.


Συνάδελφοι τα ψέμματα τελειώσανε. Οι δικαιολογίες τελειώσανε. Πλέον παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και κινούμαστε όπως ακριβώς θέλουμε εμείς.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ..


Υ.Γ. 1 Η ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι ενήμερη για τις κινήσεις μας, τις οποίες στηρίζει και επικροτεί…


Υ.Γ. 2 Ήδη έχουν αυξηθεί οι Σύλλογοι που θα συμμετέχουν, μετά απο επικοινωνία που είχαμε με τους Δήμους Παπάγου-Χολαργού, Βριλλησίων, Μελισσίων και περιμένουμε επιβεβαίωση και απο τον Μαραθώνα-Νεα Μάκρη.


Το Δ.Σ


komninakis

Σχόλια