ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ XΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Γράφει ο Δημήτρης Καρκούλιας.
 Ττελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή έχει αναπτύξει μια εντυπωσιακή πολιτική δυναμική, παρά το γεγονός,  ότι καταφεύγει προκάλυπτα στη χρήση βίας,
εναντίον τόσο των πολιτικών της αντιπάλων όσο και των μεταναστών.
 
Για να ερμηνεύσουμε την άνοδό της, πρέπει να προσεγγίσουμε με ποιόν τρόπο  αντιλαμβάνονται τη δράση και τον λόγο της  οι υποστηρικτές της, οι οποίοι προφανώς προσλαμβάνουν την πρακτική  των απειλών και της άσκησης φυσικής βίας ως ανεκτές ή ακόμη και αναγκαίες.
Η ισχύς της  δεν είναι ούτε τα επιχειρήματα ούτε η πρότασή της αλλά,
παράγεται από την  απατηλή εικόνα ότι «δεν είναι σαν τους άλλους»,  και ότι είναι σε θέση να συγκρουστεί με το αρρωστημένο σύστημα Το πλεονέκτημά της είναι  ότι συγκρούεται γεγονός που την ηρωποιεί στους αδυνάτους. 
Μεταδίδει  σιγουριά και ασφάλεια σε ένα κομμάτι του λαού ευτυχώς ακόμα ποσοτικά μικρού που  βιώνοντας την οικονομική και ηθική εξαθλιωσή  του, αναζητεί την προστασία της .   
  
Ετσι σπεύδουν να αναζητήσουν  την προστασία της  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις περιπτώσεις που αδικούνται απο την  γραφειοκρατία και  το όποιο ανύπαρκτο κράτος.

Πώς όμως φθάσαμε  ως εδώ με  άμεσο ενδεχόμενο <<τα τάγματα εφόδου>>της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να πλησιάζουν σε υψηλά εκλογικά ποσοστά με την συμμετοχή ιδίως νέων?

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς να οργανώσουν ένα κράτος σύγχρονο με τέτοιες δομές  που θα εξασφάλιζαν στους πολίτες ισονομία ανάπτυξη και ευημερία.
Απεναντίας επέτρεψαν την ανομία, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τη λαθρομετανάστευση και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Έτσι άφησαν ανοχύρωτη τη Δημοκρατία και διευκόλυναν την ανάπτυξη ακραίων στοιχείων στην ελληνική κοινωνία, όπως των αναρχικών, των τρομοκρατών και της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή, που καλύπτει το ακροδεξιό ιδεολογικό τμήμα της κοινωνίας, ενεργώντας με υπομονή και σχεδιασμό εισήλθε στην πολιτική εξασφάλισε «νομιμοποίηση»,με  την εισοδό της στην Βουλή   και χωρίς να κρύβεται  προσπαθεί να υποκαταστήσει το κράτος.
             
Σήμερα όμως  με την τεράστια οικονομική ύφεση  και την κρίση θεσμών και αξιών τι  γίνεται?
                                  
Δυστυχώς η κρίση αντιμετωπίζεται απο τους συγκυβερνώντες υπέρ των συμφερόντων των τοκογλύφων, η εθνική αξιοπρέπεια έχει φθάσει στο κατώτερο σημείο, οι  μεγαλοφοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους η διαφθορά πολλαπλασιάζεται, οι προκλητικοί διορισμοί των ημετέρων συνεχίζονται και το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται  επιφανειακά.
Η λαθρομετανάστευση, το παρεμπόριο, η ανασφάλεια, η οργή που κυριαρχούν  oδηγούν σε εξελίξεις και  μάλιστα πολύ σύντομα, με απρόβλεπτες  για όλους μας συνέπειες.
Η οικονομική και ηθική κρίση για το μεγαλύτερο μέρος του λαού θεωρείται σήμερα απόρροια των πράξεων των ανάξιων πολιτικών μας που κατηγορούνται γιά εθνική μειοδοσία και διαφθορά.
 
Όταν λοιπόν οι εκπρόσωποι  του ακροδεξιού λόγου καταγγέλουν τις χρόνιες ευθύνες των κυβερνώντων γνωρίζουν οτι βρίσκουν  ανταπόκριση σε ευρείες μάζες της κοινωνίας και άμεσα γίνονται αποδεκτοί απο αυτές.
 
Η Χρυσή Αυγή  σε πολλές περιπτώσεις παρανομεί, αλλά παρανομεί και η κυβέρνηση, που  αδυνατεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών με αποτέλεσμα, όποιος θέλει να κινητοποιήσει τον κρατικό  μηχανισμό που κοιμάται απειλεί οτι θα φωνάξει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Όσο  το κράτος κοιμάται η δημοκρατία καρκινοβατεί, οι θεσμοί δεν λειτουργούν και η κυβέρνηση από ανικανότητα αφήνει χώρο δράσης στη Χρυσή Αυγή , τόσο αυξάνεται η δημοφιλία της.
Το σίγουρο είναι οτι έχει λάβει σήμερα την κοινωνική νομιμοποίηση απο μικροεμπόρους  αδυνάτους ανέργους και απο όσους πιστεύουν οτι αδικούνται  καθόσον τα μέλη της επεμβαίνουν άμεσα σε βοήθεια τους.

Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ?

Η γιγάντωση της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει  σύντομα μεγαλύτερο πρόβλημα από την οικονομική κρίση και οι μοναδικοί υπεύθυνοι  γιαυτό το αποτέλεσμα θα είναι οι πολιτικοί με την πολιτική που ασκούν.
Το φαινόμενο  της ανόδου της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζεται με τη σωστή διαχείρηση της οικονομικής και ηθικής κρίσης, με τη μείωση και εξάλειψη της λαθρομετανάστευσης, με το κτύπημα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, με την ισόνομη απονομή δικαιοσύνης , με την ανάκτηση εκ μέρους του κράτους της πολιτικής τάξης και των θεσμών της χαμένης σήμερα αξιοπιστίας τους με την ενημέρωση της νεολαίας ,και γιαυτό επιβάλλεται άμεσα ....

Να μην αφήσουμε την Χρυσή Αυγή να δηλητηριάσει την Ελληνική νεολαία.
Να μην χαρίσουμε την νεολαία στην Χρυσή Αυγή ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων κοινωνικών εκρήξεων και εντάσεων.
Να μιλήσουμε ξανά για ιδεολογία και για πολιτισμό. 
Να αναπτυχθεί ένα νέο μορφωτικό κίνημα παιδείας, ώστε να τεθούν μεταξύ άλλων και τα παραπάνω ζητήματα. 
Oι ταγοί της παιδείας πρέπει να λαβουν πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση του προβλήματος.
Διαφορετικά ολοι θα έχουμε ευθύνη  για την επώαση του αυγού του φιδιού  και της συνέπειές του.

πηγή

Σχόλια