Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας


Το «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων για την απεργία της Τετάρτης θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μία απολύτως συμβολική κίνηση, που προσδίδει και τον πολιτικό χαρακτήρα που θέλει η Κουμουνδούρου να έχουν οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να προσλάβει η απεργιακή κινητοποίηση διαστάσεις και να σηματοδοτήσει ένα σκληρό και έντονο αγώνα για την αποτροπή των νέων μέτρων, με τελικό στόχο την ανατροπή και της σημερινής κυβέρνησης.

Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, «η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις, που  προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας».

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο του καλέσματος για συμμετοχή στις διαδηλώσεις που έρχονται, «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση - απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας».


πηγή

Σχόλια