Στο 1,6 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης !!! Όλα καλά κ. Κουβέλη?

Κατά 60% ακριβότερο από πέρσι θα πληρώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης η διάθεση του οποίου ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου.


Ο λόγος που θα ξεπαγιάσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι η εξίσωση του ειδικού φορου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης και μάλιστα στο 100% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.
Στην περίπτωση που η εξίσωση του φόρου γίνει στο 100% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης τότε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα σημερινά δεδομένα όταν θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις 15 Οκτωβρίου θα ανέλθει σε 1, 6 ευρώ το λίτρο.

H εξίσωση του ειδικού φορου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Στο τραπέζι της συζήτησης έχει επανέλθει το σενάριο η εξίσωση να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ εξετάζεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αντικατασταθεί από επιστροφή φόρου που, επίσης, θα γίνεται με βάση εισοδηματικά, ηλικιακά και άλλα κριτήρια.


Και αυτό γιατί στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη για την καταβολή επιδόματος.


aristofanis

Σχόλια