Μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ., Γιώργου Πάντζα>15 εκ. ευρώ θα δοθεί στους Δήμους για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία!

Παρ, 28/09/2012
Με δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, ως πρόσθετη χρηματοδότηση προς στους Δήμους, θα καλύψει το Υπουργείο Οικονομικών τις ανάγκες των σχολείων για θέρμανση ενόψει του χειμώνα. 


Η εξαγγελία αυτή ήρθε δια στόματος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιου, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ., Γιώργου Πάντζα.

Ο Υπουργός, ενώ δεσμεύτηκε να διαθέσει το ποσό των 15 εκ. ευρώ στους Δήμους, ως επιπρόσθετη χρηματοδότηση για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα του κ. Πάντζα, για το αν θα εξαιρέσει τις σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης δεν απάντησε στο επιπρόσθετο ερώτημα του Βουλευτή για το αν θα εξαιρέσει το ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και στις ΔΕΚΟ, λέγοντας ότι δεν είναι προετοιμασμένος και ενημερωμένος από τις υπηρεσίες του υπουργείου για να δώσει την σχετική απάντηση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βουλευτή ο οποίος δήλωσε ότι θα επανέλθει και στο εν λόγω ζήτημα με νέα επίκαιρη ερώτηση.

Υπενθυμίζεται μόνο ότι πέρα από το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για θέρμανση στα σχολεία τις χώρας, υπάρχουν πολλές σχολικές μονάδες όπως στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Ο Βουλευτής Αττικής στην ομιλία του παρουσίασε το πρόβλημα που θα υπάρξει ενόψει του χειμώνα στα σχολεία τις χώρας, τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υποστήριξε ότι οι συνεχιζόμενες περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων και η μειωμένη απόδοση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, έχουν ως αποτέλεσμα να στερούνται τα σχολεία τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες.
Επεσήμανε επίσης, ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν καταδικάσει το μέλλον της χώρας που στηρίζεται στην νέα γενιά, στους μαθητές και τις μαθήτριες. 

Απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, ο κ. Πάντζας του υπενθύμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να επιλύει τα κοινωνικά ζητήματα και όχι να προσθέτει ακόμα ένα όπως αυτό που αφορά στην αύξηση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης κατά 50%, επιβάλλοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκπαιδεύονται σε αντίξοες συνθήκες και σε αφιλόξενο περιβάλλον, όπως ακριβώς είναι σήμερα τα σχολεία της χώρας, σε συμμόρφωση πάντα με τις επιταγές των τοκογλύφων δανειστών.

Παράλληλα, παρακίνησε τον Υφυπουργό, η αντίδρασή της κυβέρνησης σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, να αποτελέσει εξαίρεση, όμοια με αυτή που επιδεικνύει καθημερινά όταν εκπληρώνει με υπέρμετρο ζήλο τα διάφορα παρανοϊκά αιτήματα της τρόικας και των δανειστών, καταδικάζοντας σε βέβαιο θάνατο την ελληνική κοινωνία.

«Να αντιδράσετε ακαριαία και αποτελεσματικά όπως ακριβώς κάνετε σε κάθε πρόσταγμα του Τόμσεν .», συμπλήρωσε ο Βουλευτής.

Επίσης, στην απάντηση του Υφυπουργού για επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων για πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Πάντζας του αντέτεινε:

«Κύριε Υπουργέ, σας υπενθυμίζω ότι προεκλογικά όλες σας οι εξαγγελίες, με τις οποίες υφαρπάξατε την ψήφο του ελληνικού λαού, πήγαν περίπατο. Οι μνημονιακές σας πολιτικές έχουν καταδικάσει ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα στην παρακμή. Άρα λοιπόν αναμένουμε η εξαγγελία σας αυτή  να μετουσιωθεί σε πράξη. Αναμένουμε όμως να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, αυξάνοντας την κρατική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές και εξαιρώντας τες από τον  αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης.»

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πάντζας απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό αναρωτήθηκε:

«Κύριε Υπουργέ αναρωτιέμαι αν το βράδυ κοιμάστε ήσυχος, χωρίς τύψεις και ενοχές. Αναρωτιέμαι αν έχετε εφιάλτες στον ύπνο σας, αν σας κυνηγάνε ερινύες για το εθνικό έγκλημα που έχουν διαπράξει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και προσφάτως η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων με την ΔΗΜΑΡ, στην οποία συγκυβέρνηση αποτελείτε μέρος. 
Αν έχετε ήσυχη την συνείδησή σας για την εθνική καταστροφή σε οικονομικό, πολιτικό, ηθικό και πατριωτικό επίπεδο που έχει υποστεί η χώρα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είστε άνθρωποι για να έχετε αυτά τα συναισθήματα, αντίθετα λειτουργείτε σαν ρομπότ που η Μέρκελ και η Τρόικα σας έχουν βάλει την κασέτα και εκτελείτε την εντολή της ισοπέδωσης των Ελλήνων. 
Και σταματήστε επιτέλους να πιπιλάτε την καραμέλα ότι όλα γίνονται για λόγους εθνικού συμφέροντος, και προσέξτε μην αντί για τσάρος της οικονομίας καταλήξετε ρασπούτιν.»

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ.
Τηλ. 2103708387

Διαβάστε επίσης:
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΘΗΝΑ, 25-09-2012

Σχόλια