ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΑΓΕ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ !!!!

Περίεργη  σιωπή από όλα τα κόμματα!!



Σε τρία χρόνια φυλακή και τετραετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδικάστηκε η εκλογική αντιπρόσωπος της Ν.Δ. Βάσω Παπανάγνου, που κατηγορήθηκε για νοθεία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Παπανάγνου οδηγήθηκε ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας με την κατηγορία ότι άλλαζε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων με αυτά της Ν.Δ., την ώρα της διαλογής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Ωστόσο η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε στις καταθέσεις των μαρτύρων οι οποίοι περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο, αλλά και τις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων μαζί της και κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η εκλογική αντιπρόσωπος της Ν.Δ. ομολόγησε για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε κενούς φακέλους.

Κατέθεσαν ακόμη ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και επίσης ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα υπόλοιπα κόμματα για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στην 53χρονη, βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και δεν βρέθηκε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ούτε επάνω της ούτε και σε κάποιο άλλο σημείο του εκλογικού τμήματος

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψαν στοιχεία για τη μία εκ των δύο κατηγοριών- αυτήν της υπεξαίρεσης εγγράφων- αφού δεν κατατέθηκε από κανένα μάρτυρα κάτι σχετικό, με συνέπεια και η Εισαγγελέας να προτείνει την απαλλαγή της από αυτήν την κατηγορία.

Αντιθέτως, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Βάσως Παπανάγνου για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, δηλαδή ότι τοποθέτησε τουλάχιστον σε δύο φακέλους ψηφοδέλτια της Ν.Δ., σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Λίγο αργότερα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριών ετών, για αλλοίωση αποτελέσματος.

Παράλληλα, επέβαλε και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της. 

Η κυρία Παπανάγνου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

πηγή> apollonios


Σχόλια