Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας


Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε «μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας, στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 Οπως είπε, η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εντολή του λαού. «Αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη», πρόσθεσε.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης» είπε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Αρειο Πάγο.

Για την άρνησή του να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ότι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές». 

Πρόσθεσε ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αξιολογήσει αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Είπε, ακόμη, ότι τα τρία κόμματα φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε μία προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας και όπως είπε, ζητούν χρόνο όσο θα διαρκεί και το Μνημόνιο.

«Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια η Ευρωζώνη θα υπάρχει.

«Το θέμα είναι να πείσουμε εταιρίους και δανειστές ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας» είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαίων και πρόσθεσε: «Ο βασικός αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο ίδιος και οι επιλογές του».

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι με τη στάση τους στο μεταναστευτικό τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας ο κ.Τσίπρας είπε: «Δεν μας ξαφνιάζει η επιστολή του Παπαδήμου, αλλά το θράσος να μας τη δίνουν στο παρα πέντε».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος δεν είναι απλός επισκέπτης, αλλά έχει ευθύνες για τα ταμειακά αποτελέσματα. 

«Αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν ότι είναι ανεύθυνοι από τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση στη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς».

«Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας» κατέληξε.

Σχόλια