Έκκληση προς ΣΥΡΙΖΑ: Συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού. Απλή αναλογική.


Απευθύνουμε έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τα άλλα κόμματα, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας (μηδενός εξαιρουμένου), προκειμένου να στηριχθεί μια κυβέρνηση ειδικότατου σκοπού και αυστηρά περιορισμένου χρόνου με ένα και μοναδικό αντικείμενο ενασχόλησης. 
Την ψήφιση της απλής αναλογικής, με ταυτόχρονη κατάργηση του αντιδημοκρατικού και φασιστικού περιορισμού του 3% και αμέσως μετά εκλογές για να....

αποφασίσει και να επιβάλει ο λαός τις κομματικές συνεργασίες. Μπορεί το Σύνταγμα να βάζει τον περιορισμό ότι ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές (εκτός και αν λάβει αυξημένη πλειοψηφία), αλλά από τη στιγμή που θα θεσπιστεί, θα μπει το νερό στο αυλάκι και όλα πλέον, (κόμματα και νοοτροπίες) θα αλλάξουν. 

Άλλωστε η παρούσα κρίση θα φάει πολλές βραχύβιες κυβερνήσεις.

Το 1989 η Αριστερά είχε την ευκαιρία να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χωρίς να το ζητήσει. Τώρα, αυτή τη φορά έχει η ίδια το πάνω χέρι για να το επιτύχει.

Ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν πρόκειται να αντιδράσουν. 

Αν αντιδράσει το ΚΚΕ, θα πεταχτεί από το λαό στον αποτεφρωτήρα της ιστορίας.

Ίσως πλέον, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει προς αυτή την κατεύθυνση, διαφορετικά θα κριθεί σκληρά από τον ελληνικό λαό. Επιπλέον το 19% του ελληνικού λαού που ψήφισε μικρά κόμματα και δεν εκπροσωπήθηκε στη Βουλή, είναι βέβαιο πως συναινεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταληφθεί από μικρομεγαλισμό, θα δει την εκλογική του δύναμη πολύ σύντομα να εξαφανίζεται.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.

1) Το 2009 η ΝΔ με 33,48%, έβγαλε 91 βουλευτές. Τώρα με 18,90%, βγάζει 111…
2) Το πρώτο κόμμα πήρε μόλις 2% πιο πάνω από το δεύτερο και παρόλα αυτά παίρνει δώρο 50 βουλευτές σε βάρος κυρίως του δευτέρου..
3) Στην Β΄ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 21,83% και βγάζει 9 έδρες, ενώ η ΝΔ έχει 12,4% και βγάζει 14 έδρες!!!

4) Το 19% που ψήφισε μικρά κόμματα δεν εκπροσωπείται στη Βουλή, λόγω του φασιστικού περιορισμού του 3%, ενώ την ίδια στιγμή, το 18,9% της ΝΔ βγάζει 111 βουλευτές!!!

Πέστε μας είναι αυτό σωστό και δημοκρατικό;;

Επομένως, αυτός ο εκλογικός νόμος, δεν έχει καμία σχέση, όχι μόνο με τη δημοκρατία, αλλά ούτε καν με την ίδια την ανθρώπινη λογική.

Ή τώρα ή ποτέ...

Σχόλια