ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. ΜΕ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΖΗΤΟΥΝ....HAIRCUT ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ !!!

Νέες ρυθμίσεις για τα δάνεια εκατομμυρίων  που έχουν πάρει  τα κόμματα υποθηκεύοντας την κρατική χρηματοδότηση, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν οι
γραμματείς του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και της  ΝΔ Ανδρέας Λυκουρετζος.

Για τα δάνεια που έχουν ήδη λάβει τα κόμματα και έχουν συναφθεί μέχρι τις 31.12.2011, οι κ.κ. Καρχιμάκης και Λυκουρέντζος προτείνουν για όσα κόμματα χρωστούν πάνω 20 εκ ευρώ, οι ετήσιες δόσεις να ανέρχονται στο 50% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούνται, ενώ για τα κόμματα που χρωστούν κάτω από 20 εκ ευρώ το αντίστοιχο ποσοστό να ανέρχεται στο 20%.

Παράλληλα, προτείνεται για τα ήδη υπάρχοντα δάνεια «αφού διαγραφούν οι τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι, να εξοφληθεί ολοσχερώς σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις και με σταθερό επιτόκιο 4%».

Ζητούν επίσης  σε ό, τι αφορά την μελλοντική δανειοδότηση των κομμάτων «να απαγορευτεί στα κόμματα να εκχωρούν για τη διασφάλιση απαιτήσεων ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης», προκειμένου όπως σημειώνουν «τα κόμματα και συνασπισμοί να αναπτύξουν μια υγιή οικονομική διαχείριση και συνακόλουθα να μειώσουν την εξάρτηση τους από τον δανεισμό από τρίτους.

Σχόλια