Υπό τους ήχους της Κομμουνιστικής Διεθνούς κηδεύτηκε ο Γιάννης Μπανιάς

Τραγουδώντας την Κομμουνιστική Διεθνή, με συνοδεία βιολιού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, Γιάννη Μπανιά,
εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.


Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, κ. Τάκης Μπενάς, o γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, κ. Σπ. Λυκούδης,εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος στελεχών του πολιτικού κόσμου.

Επικηδείους εκφώνησαν η καθηγήτρια του ΕΜΠ και στέλεχος της ΑΚΟΑ, κυρία Ελένη Πορτάλιου, ο κ. Μαν. Γλέζος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κακλαμάνης και ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», κ. Μπ. Γεωργούλας.

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΚΟΑ φώναξαν το σύνθημα «Εμπρός για έναν σοσιαλισμό, ανθρώπινο, ελεύθερο και δημοκρατικό» και ο κ. Γεωργούλας, λέγοντας «εμπρός για την τελευταία πορεία», έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει ο κόσμος να ακολουθεί τη σωρό του Γιάννη Μπανιά, σαν σε διαδήλωση, υπό τους ήχους Ηπειρώτικου τραγουδιού, που έπαιξε μία μικρή λαϊκή ορχήστρα από τους Μελισσουργούς Άρτας, τον τόπο καταγωγής του εκλιπόντος.

«Ήμουν Κομμουνιστής» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ο Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος της ΑΚΟΑ.
πηγή

Σχόλια