«Σφαγή» των εργαζομένων

Της Μιχαλούς
Στο απόσπασμα στήνει τον   13ο και τον 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα η Τρόικα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. …Το σχέδιο έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή. Πληρωμές Ινδίας  για το "φτωχό"
Νότο και αρχής γενομένης από την Ελλάδα.

Η προπαγάνδα που στήνουν τώρα έχει να κάνει με τον βασικό μισθό της Ισπανίας όπου λένε ότι είναι λιγότερος από τον δικό μας και δεν κάνει!

Το είπε κατ’ επανάληψη και ο «συνάδελφος» κ. Καψής. «Η τρόικα συνεχώς μας λέει το επιχείρημα ότι στην Ισπανία, που έχει καλύτερη οικονομία από εμάς, ο κατώτατος μισθός είναι 150 ευρώ χαμηλότερος» ,

Ξέχασαν όμως έντεχνα να αναφέρουν ότι η χώρα μας  είναι …πρωταθλήτρια στις ώρες εργασίας…Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της eurostat οι Ευρωπαίοι με το βαρύτερο εβδομαδιαίο ωράριο είναι οι Ελληνες, που εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με 39 ώρες.

Αντιθέτως, εκείνοι που εργάζονται λιγότερο είναι οι Ολλανδοί, με 31 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Οσο για τους Γερμανούς, που το τελευταίο διάστημα έχουν προσάψει ουκ ολίγα στους Ελληνες εξαιτίας του πακέτου στήριξης, δουλεύουν κάτι λιγότερο από …36 ώρες.
Ωστόσο στην Ισπανία ο κατώτατος μισθός ( προσαρμογή σε δωδεκάμηνη βάση) είναι 748 ευρώ και στην Ελλάδα 877 ευρώ.

Ειδικότερα ο κατώτατος μηνιαίος μισθός σε απόλυτα μεγέθη κυμαίνεται:

• Μεταξύ 1139 και 1758 ευρώ, σε μία πρώτη κατηγορία χωρών που αποτελείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, το Βέλγιο την Ολλανδία, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο

• Μεταξύ 566 και 863 ευρώ, στις δευτεράτζες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται από Eurostat.
Βέβαια η εγχώρια κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ, με τις εξελίξεις αυτές τρίβει τα χέρια της και ράβει μεγαλύτερες τσέπες…Δεν είναι μικρό το δώρο που τους έφερε ο Αι Βασίλης για το καινούργιο χρόνο.

Η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η συνεχής μείωση μισθών και συντάξεων, οι μαζικές απολύσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, όχι μόνο ανατροφοδοτούν τη βαθιά ύφεση, αλλά οδηγούν σε καλπάζουσα φτωχοποίηση εκατομμύρια πολίτες…
Μας ισοπεδώνουν κανονικά ώστε να ασχολούμαστε μόνο με τα προς το ζην , όταν αυτοί θα ξεπουλάνε τα πάντα.

Εκβιάζουν ασύστολα και χωρίς καμία αιδώ και πιπιλούν την ίδια γνωστή καραμέλα …Πρέπει να έχεις ευρώ διαφορετικά θα πας δραχμή και θα πεινάς. Τι λέτε ρε μάγκες. Το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή; Το πρόβλημα είναι ότι μας πηδάτε και μας ζητάτε να σκύβουμε αξιοπρεπως…
πηγή

Σχόλια