Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2011

Εκκληση προς τους Έλληνες καλλιτέχνες - τραγουδιστές, να συμμετάσχουν ενεργά, με τραγούδια μαζί με το πλήθος των αγανακτισμένων Ελλήνων.

Εικόνα
Εκκληση προς τους Έλληνες καλλιτέχνες - τραγουδιστές, να συμμετάσχουν ενεργά, με τραγούδια μαζί με το πλήθος των αγανακτισμένων Ελλήνων. Με χορούς και με τραγούδια πέφτει αυτή η κυβέρνηση τσίρκο. Δεν χρειάζονται περισσότερα... ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΆΔΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

Επίδομα 375 ευρώ στους συνεπείς φορολογούμενους

Εικόνα
Τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω περικοπών στους μισθούς. 80% υψηλότερες οι επιστροφές φόρου από πέρυσι. Το κράτος επέστρεψε ήδη φόρους 464,1 εκατ. ευρώ συνολικά
Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το φαινόμενο επιστροφής χρημάτων στους φορολογούμενους που υπέβαλαν πρώτοι τις δηλώσεις εισοδήματος 2011.


Ήδη ως τώρα έχουν αποσταλεί 1.235.125 εκκαθαριστικά σημειώματα, εκ των οποίων το 39,81% είναι πιστωτικά, το 18,65% είναι χρεωστικά και το 41,54% είναι μηδενικά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο protothema.gr, το κράτος επέστρεψε ήδη φόρους 464,1 εκατ. ευρώ συνολικά σε 491.700 δικαιούχους, δηλαδή 375 ευρώ κατά μέσο όρο στον κάθε ένα που έλαβε επιστροφή ως τώρα. Αντιθέτως εισέπραξε 593,4 εκατ. ευρώ, που είναι οι καταβολές φόρου που προκύπτουν από τα χρεωστικά σημειώματα.


Οι επιστροφές είναι σχεδόν 80% υψηλότερες από πέρυσι.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, τις μεγαλύτερες επιστροφές λαμβάνουν κυρίως εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα που, ενώ δήλωναν από τα υ…

Ποια νησιά θέλουν οι δανειστές για υποθήκη

Εικόνα
Οι δανειστές ζητάνε να τους δώσουμε νησιά σαν υποθήκη για να πάρουμε την 5η δόση .

Έχουμε τη λίστα με τα νησιά που θέλουν να πουλήσουμε οι Τροικανοί, γιατί αυτά πιστεύουν ότι θα πιάσουν περισσότερα φράγκα.

Τα νησιά αυτά είναι:
- Το Καστελόριζο, με τον πρωθυπουργό στην προκυμαία, με μοβ γραβάτα, γιατί έχει διαφημιστεί πολύ

- Τη Μύκονο, γιατί έχει διαχρονική αξία και δεν θα βλέπουν και τους Έλληνες σελέμπριτις με τίποτα, λόγω αφραγκίας .

- Την Αίγινα, για να πετάγονται οι αγοραστές εύκολα στην Αθήνα

- Τα Ίμια για να δουν πως θα είναι το νησί από μακριά με γερμανική σημαία.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι δανειστές θέλουν να πουλήσουμε άμεσα ένα νησί που είναι το πιο επίκαιρο αυτή την εποχή. Είναι το ..."Νησί, η θρυλική Σπιναλόγκα δηλαδή.

Λόγω του σήριαλ του Μέγκα και το βιβλίο μπεστ σέλερ που έχει γίνει, είναι αυτή τη στιγμή το πιο διάσημο στον κόσμο.

Αν το πουλήσουμε, μπορεί να πιάσουμε και τ50 δις ευρώ μονοκοπανιά, αφήστε την ανάπτυξη που θα γνωρίσει η περιοχή, όλη η Σπιναλόγ…

6η μέρα των Αγανακτισμένων!Kρεμάλες στο Σύνταγμα...(Bίντεο)

Εικόνα
Oι Αγανακτισμένοι έφεραν μαζί με τις κατσαρόλες και κρεμάλες οι οποίες φυσικά προορίζονται για τους έλληνες πολιτικούς.

Kαι πάλι τα συνθήματα και αυτή τη φορά στο στόχαστρο είναι ο πρωθυπουργός.
Χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από τη Βουλή και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα

31 ΜΑΪΟΥ & ΩΡΑ 7:00μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Εικόνα

Δεν πρόκειται για διαδήλωση, πρόκειται για Επανάσταση!Ξεχείλισε αγανάκτηση το Σύνταγμα

Εικόνα
Με θυμό και αυτο-οργάνωση, μουσικές και χορό, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ένωσε απόψε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, κατά της λιτότητας. Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όγκο και παλμό. Ήδη από τις 7 το απόγευμα οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 150.000. Οι σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά είναι και πάλι εκεί, σε ένα πολύχρωμο πλήθος όπου βλέπεις από μωρά μέχρι παπάδες, να απλώνεται στους γύρω δρόμους. Κεντρικό σύνθημα το ρυθμικό “κλέφτες-κλέφτες”, μαζί με ομαδικό μούτζωμα προς τη Βουλή. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.
Οι Έλληνες ξύπνησαν και τώρα ήρθε η ώρα να ξυπνήσει και ολόκληρη την Ευρώπη…

Καλάβρυτα Τώρα: Είσαι ανεπιθύμητος ..Ξεπούλησες την Ελλάδα

Εικόνα
Αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός στην πόλη των Καλαβρύτων.

Πλήθος διαμαρτυρομένων και αγανακτισμένων αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. Ακούσθηκαν συνθήματα όπως: ” Είσαι ανεπιθύμητος στην ιερή αυτή γη”, ” Ξεπούλησες την Ελλάδα” .
Σύμφωνα με πληροφορίες αγανακτισμένοι πολίτες προπηλάκισαν τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου..”ουστ Κολαούζο, φύγε από δω..” του φώναζαν.
Ο κ . Παπαιωάννου έκανε το λάθος να απομακρυνθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμά του και μετέβη με ελικόπτερο Σινούκ…
Μείνετε συντονισμένοι
olympia

Η Ελλάδα δεν κοιμάται ! ! Αφιέρωμα 27-28 Μαίου (ΒΙΝΤΕΟ)!Σήμερα πάμε πάλι ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εικόνα
Ο κόσμος φωνάζει: “Ε,ε,ε, ο,ο,ο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από ΄δω” ! Και “κλέφτες-κλέφτες” !


Όχι στην ΕΥΔΑΠ από Λευκάδα και Μεγανήσι

Εικόνα
Αντίθετοι με την ΕΥΔΑΠ οι Λευκαδίτικοι σύλλογοι.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41 – Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 – 5242439
FAX. 210 – 5242439
Αθήνα 20/05/2011 ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λευκάδας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγανησίου
Έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Συλλόγους – Μέλη της Ομοσπονδίας των
Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ    Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Λευκάδας βιώνουν και αυτοί τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της χώρας μας. Τα μνημόνια, η εφαρμογή του Καλλικράτη και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, έχουν μειώσει μισθούς και συντάξεις. Κλείνουν μικρομάγαζα, η ανεργία διογκώνεται, οι αγρότες ξεκληρίζονται, η δημόσια περιουσία (ό,τι έχει απομείνει) ξεπουλιέται, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια, μαρίνες ΕΥΔΑΠ κλπ.

Πλάτη σε αυτό το ξεπούλημα, φαίνεται ότι θέλει να βάλει και η δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου της Λευκάδος με την κατά πλειοψηφία απόφ…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Εικόνα
Για την επίσκεψη του Παπανδρέου στα Καλάβρυτα 
Ο άνθρωπος που αρνήθηκε επίσημα την άμεση διεκδίκηση των από 200 δις Γερμανικών Επανορθώσεων , ο οποίος δέχθηκε επιπρόσθετε να μπει επίσημα όρος στο ¨Μνημόνιο¨ ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει- ποτέ- ¨συμψηφισμό¨ των νέων δανείων του ¨πακέτου -αντί-στήριξης¨  που μας υποχρεώνουν να πάρουμε με εξευτελιστικούς όρους με ¨ τυχόν άλλες εκκρεμούσες διεκδικήσεις της¨ ( δηλαδή τι κάνει μιάου - μιάου στα κεραμίδια - τις Γερμανικές Επανορθώσεις ...). Ο πρωθυπουργός της... ¨Ελλάδας¨ που αρνείται να προσφύγει κατά της Γερμανίας στο Δ.Δ. της Χάγης ζητώντας να αναγνωριστεί η Συνθήκη και de-facto σαν ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ και οριστικής λήξης του Β΄Π.Π. , γεγονός που θα την υποχρέωνε , σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο , να καταβάλει τις ηθικά και νομικά κατοχυρωμένες  οφειλές της στην Ελλάδα - στον ελληνικό λαό , που όσο δεν τις παίρνουμε ¨ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΕΝ - ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ¨. Ο άνθρωπος που δέχτηκε να πάρει το χρυσοποίκιλτο βραβείο της ¨DEUTSCHEBANK¨ που απεικονίζει το ¨Τέ…

Με τα δεκανίκια στο Σύνταγμα!

Εικόνα
Και ξαφνικά, μέσα στη θάλασσα από υψωμένα χέρια, είδα μια πατερίτσα.

Δεν πρόκειται να κάνω ανάλυση γι’ αυτό που συμβαίνει στο Σύνταγμα από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Τις αναλύσεις να τις κάνουν αυτοί που δεν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα επειδή θεωρούν πως η διαδήλωση και ο κόσμος δεν είναι του «επιπέδου» τους.

Τι ωραίο που είναι στα άρθρα σου να σκίζεις επί χρόνια τα ρούχα σου για τα κοινωνικά δικαιώματα και τους λαϊκούς αγώνες, και τώρα να σνομπάρεις τους πολίτες της χώρας σου, που κάνουν συνέλευση στο Σύνταγμα και μιλούν -με όποιο τρόπο και όποια γνώση έχει ο καθένας-, προσπαθώντας να εκφραστούν, να ενωθούν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Μια ζωή, πουκάμισα αδειανά ήσασταν. Και απόντες.

pitsirikos

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.


Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
real-d…

Ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης είναι ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης " ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ - ΠΟΛΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"

Εικόνα
Τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Ανθούσας κ. Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, εξέλεξαν ως επικεφαλής του συνδυασμού τους και ταυτόχρονα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, τα μέλη του συνδυασμού «Δήμος ισχυρός – Πόλη με όραμα», ύστερα από την παραίτηση του κ. Σπύρου Κωνσταντά, για προσωπικούς του λόγους.

Ο κ. Κουτσικούρης, ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού του για την εμπιστοσύνη την οποία δείχνουν στο πρόσωπο του και τόνισε πως «μια νέα εποχή ξεκινάει για τον Δήμο Παλλήνης, η εποχή της ανάπτυξης και του ανθρώπινου Δήμου».  
Υποσχέθηκε  σοβαρή, τεκμηριωμένη και δημιουργική  αντιπολίτευση, αλλά και συναίνεση  όπου απαιτείται για το καλό των  δημοτών. «Σε καμία περίπτωση» τόνισε «δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Κάλεσε επίσης όλους, να συστρατευθούν και να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Παλλήνης. 

Υ.Γ
Τριαντάφυλλε καλή επιτυχία και κουράγιο…

anatolikiattikinews

Η Ελλάδα δεν κοιμάται ! ! Αφιέρωμα 25-26 Μαίου (ΒΙΝΤΕΟ)!Σήμερα πάμε πάλι ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εικόνα
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Σύνταγμα (26/5/2011)

Συνθήματα: 1. Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ 2. Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή 3. Αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί 4. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι 5. Ήρθε η ώρα να φύγουν τα λαμόγια 6. Διώξτε το γιωργάκη το αμερικανάκι 7. Ο λαός απαιτεί η Βουλή στη φυλακή 8. Να δούμε πώς θα φύγετε μαλάκες από εδώ 9. Τζέφρυ γαμήσου και άντε παραιτήσου 10. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα 11. Μού είπε η Βουλή να γίνω ευρωπαίος μού πήραν το ευρώ και μου έμεινε το πέος 12. Κλέφτε κλέφτες 13. Πάρε τη μαργαρίτα και μπρός δεν σε θέλει ο λαός 14. Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες 15. Ο λαός στη Βουλή οι προδότες στο Γουδή
Σήμερα πάμε πάλι ΣΥΝΤΑΓΜΑ ! Ραντεβού στις 6 με τον "Καραισκάκη"-(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO)...

Εικόνα
Φωτορεπορτάζ Antinews

ΤΑ.....ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011 !!!

Εικόνα
Μετάταξη προϊόντων από το 13% του ΦΠΑ στο 23%, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα του 2011, όπως αποτυπώνονται επισήμως στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στα προσεχώς σειρά νέων εισφορών σε συνταξιούχους, μείωση επικουρικών συντάξεων καθώς και εισφορές υπέρ ανεργίας σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.  Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες ως μέσο εξεύρεσης των 6 δισ. ευρώ για το 2011 περιλαμβάνουν:  1)Μείωση συμβασιούχων, αναστολή αυξήσεων, μείωση εφάπαξ και 40ωρο στο Δημόσιο  2)Μετάταξη προϊόντων από το 13% του ΦΠΑ στο 23%, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και αλλαγή φορολογίας στο καπνό  3)Μείωση κοινωνικών επιδομάτων μέσω των διασταυρώσεων, αυστηρότερα κριτήρια σε επιδόματα ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΟΕΕ- ΟΕΚ,  4)Αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης στις υψηλές συντάξεις, ειδική εισφ…

Νεοφιλελεύθερο πανηγύρι

Εικόνα
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πατριωτικό καθήκον» μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. 

Ανεξαρτήτως της ιδεολογικής προέλευσης του καθενός, παρουσιάζεται η ανάγκη να προσδιοριστεί εξαρχής ο συγκεκριμένος όρος, ακριβώς επειδή η πολιτική ηγεσία του τόπου παρουσιάζεται ανίκανη να αντιληφθεί τόσο την έννοια και την ιδεολογική φόρτιση των λέξεων, όσο και την κρισιμότητα της συγκυρίας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε γνωστική ασυμφωνία με τον αναγνώστη, ας θέσουμε ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την ύπαρξη μιας πατρίδας την ιδιοκτησία από μεριάς κράτους των δομών εκείνων που οφείλουν να παρέχονται σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, τα νοσοκομεία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, η αγροτική παραγωγή και βεβαίως η συλλογή και ανταπόδοση των φόρων και... τα σύνορα είναι απαραίτητα για να αποκτά νόημα η οποιαδήποτε αναφορά στη συγκεκριμένη λέξη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως, φρόντισε να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό ξεπουλή…

Να γίνουμε όλοι Ισπανοί, πριν είναι αργά

Εικόνα
Κι όμως, να και κάποιοι που μας έβαλαν τα γυαλιά. Οι νεαροί Ισπανοί οι οποίοι επί μέρες διαμαρτύρονται κατά χιλιάδες κατά των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η Σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο. Μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν, όχι επειδή η χώρα χρεοκόπησε όπως εμείς, αλλά για να μην μπει στο Μηχανισμό Στήριξης.


Οι νέοι λοιπόν της Ισπανίας συρρέουν κατά χιλιάδες στις πλατείες των μεγάλων πόλεων και ειδικά στην Πλατεία το Ήλιου στη Μαδρίτη. Έχουν κατασκηνώσει, κάνουν γιορτές, happening, φωνάζουν, διαμαρτύρονται, ζητούν αλλαγή πολιτικής.


Και παρ’ ότι είναι χιλιάδες δεν γίνονται επεισόδια. Εκεί δεν έχουν μπαχαλάκηδες, δεν έχουν τρελούς αντιεξουσιαστές, δεν έχουν ακροδεξιούς;


Πιθανότατα έχουν αλλά τους ενώνει ένα πράγμα. Η αγανάκτηση. Διαμαρτύρονται γιατί η ανεργία στους νέους έχει ξεπεράσει το 40%. Δουλειές ζητάνε, καλύτερη ζωή και θέλουν να μάθουν πώς το ισπανικό θαύμα μετατράπηκε σε εφιάλτη. Δεν τα έφαγαν όλοι μαζί, ζητούν να πληρώσουν οι φταίχτες.


Αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχει διά…