Λάμπρος Χ. Γκόγκας: Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Παλλήνης να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων Δήμων….

Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να συνεχίζει να είναι ενδιαφέρουσα αλλά νομίζω ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε λίγο και με "τα του οίκου μας". 

    Εδώ και καιρό  η Δ.Ε.Η. έχει ξεκινήσει να στέλνει το  "χαράτσι" για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού του Ηλεκτρικού Ρεύματος.Εάν δεν έχει φτάσει ήδη σε πολλούς συμπολίτες μας σίγουρα θα φτάσει άμεσα.Καλούντε λοιπόν οι συμπολίτες μας μετά τις

έκτακτες εισφορές, το φόρο επιτηδεύματος, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ(και βέβαια το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις) να πληρώσουν και το νέο φορο-εισπρακτικό χαράτσι.

    Οι περισσότεροι το ξέρουμε και αυτό που αναφέρω δεν είναι κάτι καινούργιο.Είναι οπως κατι το οποίο ίσως μπορεί να αντιμετωπιστεί ειδικότερα για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.Διότι εκτός από το κίνημα δεν πληρώνω(είναι μια τάση)υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.Υπάρχουν και αυτοί που "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" και δεν είναι λίγοι.Σε αυτές τις δύσκολες λοιπόν συνθήκες πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την προστασία αυτών των κοινωνικών ομαδων. 


    Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βγει μπροστά μακριά απο τις κομματικές και χρωματικές παθογένειες που έχουν φέρει σε τέλμα την πατρίδα μας.Τέτοιες πρωτοβουλίες  έχουν ξεκινήσει ήδη οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Ν.Ιωνίας, Περιστερίου,Ελληνικού, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Ιλίου και ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων, ενώ αναζητούν τρόπους για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα όσοι δεν έχουν να πληρώσουν. 


    Καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του ΣτΕ(Συμβουλίου της Επικρατείας) που θα κρίνει την συνταγματικότητα του φόρου αυτού στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγές που έχουν γίνει. 


Καλώ λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Παλλήνης να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων Δήμων και μέσα απο αυτή την κίνηση να αναδείξη την κοινωνική πολιτική του Δήμου και να απλώσει μία ομπρέλα προστασίας στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες του Δήμου που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν και όχι που δεν πληρώνουν για άλλους λόγους. 


    Ευελπιστώ η πρόταση αυτή να υπάρχει σαν σκέψη και να εχει δρομολογηθεί ήδη.Εάν όχι καλώ τους Δημοτικούς Σύμβουλους  να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Είναι η στιμή που η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βγεί μπροστά και να ξεπεράσει την αγκυλωμένη κεντρική πολιτική σκηνή.

 
Λαμπρος Χ. Γκόγκας
Α'Επιλαχών
Τοπικός Σύμβουλος Γέρακα

Σχόλια