Σήμερα σήμανε η αρχή του τέλους τους.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας,
με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων. 
Η πλατεία Συντάγματος, όλοι οι γύρω δρόμοι ακόμα και τα πεζοδρόμια, είναι πλημμυρισμένα από κόσμο από νωρίς το μεσημέρι. 

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές είναι εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν κατακλύσει σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400-000 με 500.000, ενώ θυμηδία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις της αστυνομίας οι οποίες μιλούν για 75.000-80.000 συγκεντρωμένους
Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές είναι εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν κατακλύσει σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400-000 με 500.000, ενώ θυμηδία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις της αστυνομίας οι οποίες μιλούν για 75.000-80.000 συγκεντρωμένους

Αύριο η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες και έμποροι (ΓΣΕΒΕΕ). Το σύνθημά τους ήταν: "κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια ημέρα για να μη μας τα κλείσουν για πάντα".  Ετσι κλειστά έμειναν σχεδρόν όλα τα καταστήματα, τα αρτοποιεία και τα βενζινάδικα. 

Επίσης σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. 
 
Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την Τρίτη οι τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ σε απεργία βρίσκονται από χθες έως και τις 27 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και οι εφοριακοί. Επιπλέον σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της απεργίας των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών. 

Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά, το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ενώ  κλειστά θα παραμείνουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ. 

Τα φαρμακεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Στη γενική απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα συμμετέχουν και οι δικηγόροι ενώ οι δικαστές από τη Δευτέρα πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας που ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι.   

Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κήρυξε να 48ωρη απεργία στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

"Ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011) αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ και καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

"Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα Μέσα... Η σημερινή μαζική, μαχητική και ογκώδης συγκέντρωση και πορεία –πρωτοφανής στις κινητοποιήσεις στον Τύπο- είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, την τρόικα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οφείλει ο κόσμος να ξεσηκωθεί σε όλες τις πόλεις και να απαιτήσει από τους Δημάρχους να στείλουν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει την παρούσα Βουλή και να σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, Εθνικής Ενότητας ή όπως αλλιώς θέλει να το πει, αποτελούμενη από Πολιτικούς Επιστήμονες, Οικονομολόγους, Ανώτατους Αξιωματούχους του Στρατού, επιχειρηματίες, Συνταγματολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους όλων των πολιτικών και κοινωνικών σχηματισμών που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό από πολίτες, προκειμένου η νέα αυτή Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα αδηφάγα τρωκτικά του ΔΝΤ και της Τρόϊκα.
Οι Δήμαρχοι και όλοι οι τοπικοί Άρχοντες υποτίθεται ότι εκφράζουν τα συμφέροντα των κατοίκων των πόλεων τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και να πάρουν ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στα Δημοτικά Συμβούλια να σταλεί το παραπάνω ψήφισμα για να φύγει από το τιμόνι της χώρας μας μια ανίκανη και επικίνδυνη ηγεσία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια χώρα που καταλύεται κατάφορα η Δημοκρατία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να διασφαλίσει την αποκατάσταση της. Και αν δε το θέλει ο ίδιος, θα τον υποχρεώσουμε εμείς.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Προωθήστε το παντού σε κάθε πόλη, σε κάθε blog, μέσω του facebook ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορείτε. Τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις τα χειρίζονται μια χαρά. Ρίχνουν μια ομάδα παρακρατικών και διαλύουν τις συγκεντρώσεις μέσα σε λίγη ώρα.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ.
Όπως αυτοί αποφασίζουν σε μια νύχτα να καταστρέψουν τη χώρα μας , να την φτάσουν στα έσχατα όρια εξαθλίωσης και να την ξεπουλήσουν, έτσι κι εμείς θα τους κοινοποιήσουμε ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού να φύγουν. Και θα το κάνουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσω των άμεσων αντιπροσώπων μας που είναι οι τοπικοί μας άρχοντες και τα Δημοτικά Συμβούλια. Αν το διαδώσουμε παντού και το υλοποιήσουμε τότε μιλάμε για ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.
Όλοι οι Δήμοι μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να στείλουν κοινό ψήφισμα στον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την απαίτηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων, να διαλύσει την παρούσα Κυβέρνηση και να δημιουργήσει μια καινούρια ΑΦΘΑΡΤΗ Κυβέρνηση κάνοντας έκκληση σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Για άλλη μια φορά η πατρίδα μας θα αποτελέσει ιστορικό παράδειγμα. Θα γράψουμε ιστορία εμείς οι "τεμπέληδες", οι "καλοπερασάκηδες" τα "κακά παιδιά" της Ευρώπης. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, άλλη λύση. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε παρέα, σε κάθε πόλη, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ πρέπει να διαδοθεί αυτό το μήνυμα επανάστασης του λαού μας. Πρέπει να πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι στον οποιονδήποτε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι! Ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο σηκώστε ψηλά το κεφάλι, ΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ και πάρτε απόφαση να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ζωή μας. Είναι στο χέρι μας. Όλοι έχουμε γνωριμίες μέσα από τις δουλειές μας, τις κοινωνικές επαφές μας, τους συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, τα τοπικά ή Δημοτικά Συμβούλια. Ας οργανώσουμε την ισχυρότερη μορφή αντίστασης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας. Μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά μέσω των social media να επικοινωνήσουμε με εκατοντάδες ανθρώπους. Ας το κάνουμε. Ας αποφασίσουμε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τους τοπικούς μας άρχοντες να εκφράσουν τη βούληση μας για να σταλεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας ένα τέτοιο ψήφισμα. Ας το πράξουν αυτοί που τους έχουμε ψηφίσει για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν. Αυτή η πορεία είναι μονόδρομος. Δεν δεχόμαστε άλλο ούτε υπεκφυγές, ούτε υποσχέσεις, ούτε ευχές.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ.
Αν δε μπορέσουμε να κάνουμε ούτε αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας και την πατρίδα μας.
Αν όμως το πετύχουμε θα κάνουμε τα παιδιά μας υπερήφανα για τους γονείς τους.
Γιώργος Κ.