Η χρεοκοπία ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο



Τα χρηματιστήρια προεξοφλούν την κρατικοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα μέσω του κουρέματος ίσως και πάνω από 50%.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο από το πρωί επικρατεί πανικός
με μαζικές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών που πλέον έχουν γίνει κουρελόχαρτα και πτώση σταθερά πάνω από 4%.

Η Εθνική κάτω από τα 2 ευρώ, η Alpha Bank κάτω από το 1 ευρώ, δραματική η πτώση για όλες τις μετοχές καθώς τα νέα από Μέρκελ και Σαρκοζί ήταν άσχημα.

Το κούρεμα θα προκαλέσει τεράστιες απώλειες στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα αναγκαστούν να πάρουν δάνεια μέσω του EFSF και με κοινές μετοχές να γίνουν κτήμα του ελληνικού δημοσίου τυπικά, των δανειστών μας ουσιαστικά.


Ένα haircut της τάξεως του 50% για τις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ που είναι αδύνατο να βρεθούν μέσω αυξήσεων κεφαλαίων. Άρα… τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια.  Tέτοια κεφάλαια μόνο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορούν να προέλθουν, έναντι μεταβίβασης κοινών τραπεζικών μετοχών και …εθνικής ανεξαρτησίας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μέρες ζητήθηκαν από την Ελλάδα στοιχεία για τα χαρτοφυλάκια ομολόγων, τα κεφάλαια και την πρόοδο του ελέγχου των χαρτοφυλακίων δανείων που διενεργεί η Black Rock στις ελληνικές τράπεζες.

Πάντως, η ανακεφαλαιοποίηση με τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, εγγυάται απολύτως τις καταθέσεις ιδιωτών, δεδομένου ότι οι τράπεζες ουσιαστικά κρατικοποιούνται. Είναι άγνωστο όμως τι θα γίνει αν υπάρξει μαζική ανάληψη των καταθέσεων των Ελλήνων.

Πάντως, η Proton Bank είναι η πρώτη τράπεζα που κρατικοποιείται καθώς μπήκε σε καθεστώς εξυγίανσης με τη δημιουργία «καλής» τράπεζας ή «Νέας Proton Bank» στην οποία μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας, εντάσσεται η Proton Bank.

Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.
Εδώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πληρώνουμε τα αμαρτήματα του Λ. Λαυρεντάδη, που έχει φύγει από καιρό από την Ελλάδα καθώς γνώριζε ότι έρχεται η κατάρρευση.

Πήρε την περιουσία του και άφησε τα σαπάκια να τα διαχειρίζονται η κυβέρνηση ή άλλοι αχυράνθρωποι μέχρι να τα φουντάρουν κι αυτά και να μείνει ο κόσμος στο δρόμο.
 netakias

Σχόλια