«Πρακτικές» οδηγίες για τα χαράτσια

«Πρακτικές» οδηγίες για τα χαράτσια
Για την «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης»
 
Το ποσό του πολυεκκαθαριστικού γίνεται ληξιπρόθεσμο χρέος την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.
Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής η εφορία δεν χορηγεί φορολογική ενημερότητα. Γι’ αυτό όποιος χρειάζεται ή θα χρειαστεί άμεσα φορολογική ενημερότητα, μπορεί να πάρει πριν τις 30/9 από το www.gsis.gr. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Όσοι χρειάζονται θεώρηση του μπλοκ αποδείξεων κλπ μπορούν να θεωρήσουν την Πέμπτη (Τρίτη – Τετάρτη οι εφοριακοί απεργούν και τις Παρασκευές δεν γίνονται θεωρήσεις)

Εκτός από την αποστολή των ειδοποιητηρίων, που είναι μια τυπική και εύκολη διαδικασία, ο φορολογικός μηχανισμός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων. Πρακτικά, η λήψη μέτρων σε βάρος ενός μαζικού κινήματος άρνησης πληρωμής είναι αδύνατη για την ώρα. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοση του σημειώματος, η άσκηση όμως της προσφυγής δεν αναστέλλει την είσπραξη των οφειλομένων. Όταν θα φτάσει να δικαστεί ή θα τους έχουμε ανατρέψει ή θα έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφεύγετε τους «επιτήδειους» που ζητάνε για νομικές προσφυγές 60 ευρώ το κεφάλι.
Δεν υπογράφουμε δηλώσεις πληρωμής «με επιφύλαξη» για να διεκδικήσουμε στα δικαστήρια τα χρήματά μας γιατί στην ουσία υπονομεύουν τη δυναμική που αναπτύσσεται για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μια λύση έχουν: Να δώσουν οργανωμένα τη μάχη της άρνησης πληρωμής με όρους ταξικής αξιοπρέπειας και ταξικής αλληλεγγύης.

Κάθε αγώνας έχει και κάποιες θυσίες. Δεν θα φοβηθούμε την προσαύξηση του 1% το μήνα (πχ 3 ευρώ εάν είναι 300 ευρώ η δόση), τη στιγμή που κινδυνεύει η ζωή η δική μας και των παιδιών μας. Είναι ώρα για αποφασιστική και οργανωμένη σύγκρουση.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ

Για το ειδικό τέλος ακινήτων
Στη ΔΕΗ δεν κόβουν το ρεύμα αν δεν πληρωθεί ο πρώτος λογαριασμός που θα έχει την πρώτη δόση από το χαράτσι. Αυτό πιθανώς θα γίνει όταν περάσει η προθεσμία του επόμενου ανεξόφλητου λογαριασμού (που θα έχει τη δεύτερη δόση), και αφού στείλουν σχετική ειδοποίηση, δηλαδή Γενάρη 2012.

Ήδη πριν από τα χαράτσια είχαν εκδοθεί εντολές διακοπής για 1.160.000 καταναλωτές της ΔΕΗ, λόγω αδυναμίας πληρωμής, από τις οποίες έχουν εκτελεστεί 254.000.

Μια μαζική αντίσταση στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ φέρνει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση και στην ίδια τη ΔΕΗ, η οποία δεν θα εισπράττει ούτε το αντίτιμο του ρεύματος. Το ρεύμα το κόβουν είτε εργαζόμενοι της ΔΕΗ είτε κυρίως συνεργεία ιδιωτών εργολάβων. Το πρόγραμμα όμως για τις διακοπές το βγάζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Ένα κίνημα που θα είχε σκοπό και την προστασία όσων δεν πληρώνουν θα μπορούσε να παίρνει από ΔΕΗ το πρόγραμμα διακοπών και να «περιμένει» το συνεργείο που θα πήγαινε να κόψει το ρεύμα. Υπάρχει και η περίπτωση του μπλοκαρίσματος από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ της διακοπής του ρεύματος.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Δεν «αδειάζουμε» όσους δεν έχουν να πληρώσουν, αναζητώντας μια καλύτερη ατομική λύση. Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες αυταπάτες.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
 

Σχόλια