Επίσημη η εκπροσώπηση του Διστόμου στην Χάγη - ανεπίσημη(;) τα Καλάβρυτα

Όλα έτοιμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την εκδίκαση (12-16 Σεπτεμβρίου) των Γερμανικών αποζημιώσεων μετά από την προσφυγή του Βερολίνου με αφορμή τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου θα παραβρεθούν μόνο όσοι έχουν πάρει την ειδική άδεια μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κ. Πατσαντάρας Ιωάννης, ως εκπρόσωπος του Διστόμου και οι κ.κ. Βασίλειος Καρκούλιας εκ Καλαβρύτων (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής) και ο κ.Μιλτιάδης Σφουντούρης εκ Διστόμου (Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής). Οι εν λόγω εκπρόσωποι φρόντισαν προ καιρού να εξασφαλίσουν την αναγκαία αδειοδότηση από το διεθνές δικαστηρίου της Χάγης ώστε να παρακολουθήσουν από τα έδρανα την εξέλιξη της δίκης.
Για την Χάγη έχει ήδη αναχωρήσει και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γιώργος ως εκπρόσωπος του Δήμου Καλαβρύτων χωρίς όμως να γνωρίζουμε(!) αν ο Δήμος έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορεί να παραστεί εντός της αιθούσης.
ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Πατσαντάρας Ιωάννης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς 
Να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Καλαβρύτων της 26.1.2011 που έλεγε ότι «Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων - δημοτών - κατοίκων μας στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας…..Να μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων στη Χάγη, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), υπέρ της οποίας παρενέβει η Χώρα μας, ώστε με τον ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας αντιπροσωπείας του μεγαλύτερου ολοκαυτώματος εκεί, να αγωνιστούμε και να στείλουμε, παγκόσμια, το μήνυμα του δικαίου, ηθικά, νομικά και πολιτικά, των αιτημάτων των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων και μ' αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις θέσεις της χώρας μας και της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), προσδοκώντας τη θετική για εμάς, απόφαση του Δικαστηρίου……… Να διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση στα Καλάβρυτα για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων κλπ » .


Η απόφαση αυτή -όπως όλα δείχνουν- αποτελούσε ένα "επικοινωνιακό ανακοινωθέν" αφού για την υλοποίησή της δεν έγινε απολύτως καμία ενέργεια, δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την "Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος" και καμία ενημέρωση των Καλαβρυτινών πολιτών ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ. Ακόμα και η παρουσία του κ.Λαζουρά στην Χάγη "διέρρευσε" στον τύπο χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση. 

Οι "λανθασμένες" όμως ενέργειες βαρύνουν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο από όλες τις πτέρυγες καθώς για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν φρόντισε κανείς να αναλάβει πρωτοβουλίες μένοντας όλοι στις θέσεις των.... "δημοτικών διαχειριστών" και όχι ταγών και εμπνευστών.......

Σχόλια