Σαν σήμερα, θυμάστε κ. Παπουτσή...

Σαν σήμερα, θυμάστε κ. Παπουτσή... ήταν 26 Σεπτεμβρίου 2000, όταν στις 10 και τέταρτο το βράδυ το Express Samina προσέκρουσε στις νησίδες Πόρτες και μέσα σε 20 λεπτά βυθίστηκε. Χάθηκαν τότε 81 ψυχές. Τότε κ. Παπουτσή,  είχατε δηλώσει : Δεν σκοπεύω να υποβάλω την παραίτηση  μου,
και λέγατε ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, να χυθεί άπλετο φως και με αυστηρότητα να αποδοθούν ευθύνες.

Ο τότε υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, είχε πεί στην Βουλή :"Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες παντού, οι όποιες και θα διερευνηθούν. Το ναυτικό δυστύχημα δεν αποτελεί μόνο τραγωδία, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις "εγκληματικής αδιαφορίας".

Σήμερα κ. Παπουτσή, ο ελληνικός Τιτανικός βυθίστηκε αύτανδρος.  Όμως για την βύθισή του, οι πάντες πλέον ομολογούν, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, η τρόϊκα, το ΔΝΤ, ότι για την κυβέρνηση υπάρχουν μεγάλες ευθύνες παντού, και είναι γεγονός ότι  το ναυάγιο της Ελλάδος,  δεν αποτελεί μόνο τραγωδία, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις "εγκληματικής αδιαφορίας".

Όπως πρίν έντεκα χρόνια, έτσι και σήμερα, δεν υποβάλετε παραίτηση, αλλά συνεχίζετε να στηρίζετε με την ψήφο σας τους δυό καπεταναίους και τις αποφάσεις τους.

Έντεκα χρόνια πέρασαν από τότε, σήμερα είναι η θλιβερή επέτειος. Εύχομαι από βάθους καρδίας, να έχετε την ίδια πολιτική κατάληξη, με το  Express Samina,  τόσο εσείς, όσο και όλοι εκείνοι που μας οδήγησαν στον πάτο, επειδή δεν ήθελαν να βάλουν πάτο στο βαρέλι των άμετρων πολιτικών και οικονομικών φιλοδοξιών τους.

Κακή αντάμωση στην κόλαση, Παπουτσή.

Δημήτρης Μακρής
Υστερόγραφο : το "δώρο" σας από την σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


πηγή:filotimia

Σχόλια