ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 70.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Την κατάργηση 70.000 θέσεων εργασίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δύο ελβετικές εφημερίδες.




Σε ερώτηση του απεσταλμένου της “Tribune de Geneve” της Γενεύης και της “24 heures” της Λωζάννης, για το εάν θα καταργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: “Το πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις”.

Σε ερώτηση για το εάν οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι “όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα”, τονίζοντας ότι “και οι πολιτικοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος”.

Σχολιάζοντας τις απειλές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για μη είσπραξη του τέλους ακινήτων, ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση το συνδικάτο θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.


Στη συνέντευξή του, με τίτλο «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν, ακόμη και η Εκκλησία» ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τονίζει ότι δεν υπήρξε ρήξη ή αναθεώρηση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αλλά μία καθυστέρηση από πλευράς μας και μία απογοήτευση από την άλλη.

Η ύφεση είναι βαθύτερη από ό,τι είχε προβλεφθεί και μας έχει στερήσει έσοδα αναφέρει ο κ. Πάγκαλος σημειώνοντας ότι «υπάρχουν επίσης πολιτικά εμπόδια στον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων, που έχει φουσκώσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα, τη βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Με το νόμο Πεπονή, το κόμμα μας έκανε ένα βήμα προς την κατάργηση της εξαγοράς ψήφου με αντάλλαγμα την απασχόληση στο δημόσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε (προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά η πίεση είναι μεγάλη και εντός του σοσιαλιστικού κόμματος».

Όπως υπογράμμισε, διαφωνεί με την εξαίρεση της Εκκλησίας από την καταβολή του τέλους ακινήτων, λέγοντας ότι “θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ αυτό”.
πηγή : kartesios.

Σχόλια