H Δημοκρατια που φοβαται

Οι δημοκρατες που μας κυβερνουν εχουν ξεχασει την εννοια της λεξης δημοκρατια,ειμαστε για αυτους υποδουλοι στην καθε αρρωστημενη σκεψη που κανουν,ειμαστε ειδος προς εξαφανιση και αδιαφορα περνανε οτι νομοσχεδιο θελουν χωρις να ενδιαφερθουν για το τι χρειαζομαστε σαν λαος.

Και ομως δεν ειναι ατρωτοι και ας το δειχνουν με πλαστο προσωπειο,δειτε τι εγινε με το θεμα της Κερατεας,οχι μονο εκαναν πισω,δεν ηταν τοσο απλο αυτο που εγινε και ας μην το παρουμε ετσι.
Τα φιλικα τους μμε το εκαναν γαργαρα,τι αλλο να το κανουν,οι δυναμικοι και αδιαλλακτοι κυβερνητες οπισθοχωρησαν σαν κατουρημενα παιδακια,καταλαβαν οτι το ξυλο,η βια,η καταπιεση δεν περναει και εκαναν γενικη οπισθοχωρηση.

Οι διαχειριστες μας φοβουνται και εχουν καθε δικιο να νοιωθουν ετσι.
Εχουν φερει την χωρα σε κατασταση παρανοιας προσπαθουν με τεχνασματα να παρουσιασουν την εικονα της καταστροφης σαν εικονα ελπιδας,δεν ειναι πλεον πιστευτοι παρα μονον απο τους κομματικους τους συμβουλους,τρεμουν την ιδεα οτι θα καταληξουμε χρεοκοπημενοι,ξερουν οτι το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης ειναι δικο τους,ποσο θα αναφερουν σαν αιτια της καταστροφης την αξιωματικη αντιπολιτευση?

Ερχονται σκληρα νομοσχεδια,ερχεται ο κωδικος άλιμενταριους,ερχεται η καρτα του πολιτη με μικροτσιπ η χωρις,ερχονται νεες μειωσεις στο εισοδημα και αυξησεις στις τιμες,που θα δικαιολογηθουν για οσα κανουν?
Ακομη και οι φιλοι τους θα τους εγκαταλειψουν.

Ο επομενος μεγαλος φοβος τους ειναι τα ιστολογια,δεν τους αρεσει η αληθεια,θελουν την νοσηρη ενημερωση των δελτιων ειδησεων,θελουν το ψεμα τους να μην εχει αντιλογο.
Τρεμουν τις αποκαλυψεις,κλεισμενοι μεσα σε αιθουσες,κυκλοφορουν με τον φοβο των αντιδρασεων,τι ωραια δημοκρατια που εφτιαξαν,την δημοκρατια της υστεριας.

Στους επομενους μηνες θα ξεκαθαρισουν πολλα,το τελος της απολυταρχιας ειναι κοντα,θελουν να ελεγξουν τον πληθυσμο αλλα δεν τους βγαινει το σχεδιο,η παγκοσμιοποιηση θα μεινει ενα ακομη οραμα του οραματιστη της 79ης θεσης.
Η πεινα ξεσηκωνει,και οταν πεινασουν πολλοι οσοι ακομη τρωνε θα φοβηθουν.

Και οταν ξεσηκωθει ο λαος τοτε δυσκολα θα τον κρατησουν με μυνηματα για διαφανεια και τιμωρια των ενοχων.

Διοτι μεσα στους ενοχους θα ειναι και αυτοι.

Σχόλια