ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ...ΚΛΟΙΟ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ !!!


«Νεκρώνουν» αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με κεντρικό τους σύνθημα «όχι στα δεσμά του μνημονίου – την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και οι φοροκλέφτες» τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στη 10η απεργία μετά την υπογραφή του μνημονίου, θέλοντας να στείλουν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση «για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας».
 
Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Μια ώρα νωρίτερα, στις 10.00 δίνει ραντεβού το ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας.
 
Η επιτυχία της απεργίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τα συνδικάτα που μετρούν τις δυνάμεις τους, εν όψει και των μελλοντικών κινητοποιήσεων. Στο στόχαστρο των εργαζομένων βρίσκονται οι «άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την ανεργία, διευρύνουν την ψευτο-απασχόληση, καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και τον δημόσιο πλούτο».
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως επίσης και το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν.
Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, ενώ «νεκρά» θα είναι και τα εμπορικά λιμάνια. Τα δικαστήρια θα υπολειτουργούν, το ίδιο και οι υπηρεσίες των δήμων, αφού στην απεργία συμμετέχουν δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.
Καμία πτήση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα
Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετ’ εμποδίων θα γίνονται αύριο οι μετακινήσεις εξαιτίας των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ετσι, χωρίς τρένα και συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα μείνει όλο το 24ωρο η χώρα, ενώ «αποκλεισμένη» από αέρος θα είναι για τέσσερις ώρες η Ελλάδα τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια, με αποτέλεσμα μέχρι χθες το απόγευμα να έχουν ματαιωθεί δεκάδες πτήσεις και αρκετές να έχουν αλλάξει ώρα.
Στάσεις εργασίας σε ώρες που δεν θα εμποδίσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αποφάσισαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ και το τραμ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, το μετρό από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ μάλιστα πραγματοποιούν στάση εργασίας και σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Σχόλια