Γιατί ο νέος δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος αρνήθηκε τη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου;

Χάνοντας εμφανώς την ψυχραιμία του, για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αρνήθηκε επιδεικτικά την πρόταση που έγινε από δημότη της πόλης, προς τον Πρόεδρο του Σώματος και αφορούσε το αίτημα για άδεια βιντεοσκόπησης του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι εμφανώς λογικό αφού και οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες, αλλά και αυτό γίνεται σε πολλά Δ.Σ. των άλλων πόλεων.

Πριν τεθεί το ζήτημα προς ψήφιση, το λόγο έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αρης Βίτσιος και Νεκτάριος Καλαντζής (Αντιπρόεδρος του Σώματος) οι οποίοι ανέφεραν ότι το αίτημα των πολιτών είναι καθόλα δίκαιο και ότι μέχρι σήμερα βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από συγκεκριμένο δημότη πολλά χρόνια τώρα (άνευ αδείας) και ότι αυτές αναρτώνται ως επιλεγμένα αποσπάσματα στο διαδίκτυο και σε συγκεκριμένη σελίδα.

Η αμηχανία του κ. Ζούτσου στο συγκεκριμένο θέμα, τον ανάγκασε να ανεβάσει τους τόνους και να απαντήσει με τη φράση ‘’είστε λαϊκιστές’’ στους δύο συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης, που ανέφεραν απλά τι γινόταν στις συνεδριάσεις τόσα χρόνια. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου καταψηφίστηκε από την νέα Δημοτική Αρχή, ενώ υπέρ ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζον και ελάσσον.

Η δημοκρατική στάση της νέας δημοτικής Αρχής Παλλήνης και ιδιαίτερα του κ. Ζούτσου επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, αφού απέκλεισε το δημοκρατικό δικαίωμα που έχουν οι δημότες να βιντεοσκοπούν και να αναρτούν ελεύθερα τις συνεδριάσεις για να ενημερώνονται οι κάτοικοι.

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι ο συγκεκριμένος δημότης (πολλά χρόνια θερμός υποστηρικτής της πλειοψηφούσας παράταξης) που βιντεοσκοπούσε τόσα χρόνια τις συνεδριάσεις και τις αναρτούσε διαδικτυακά, εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά και όντας μη ενημερωμένος για το θέμα, άρχισε πάλι να βιντεοσκοπεί αμέριμνος, έως τη στιγμή που ενημερώθηκε από κάποιους της πλειοψηφίας για το ζήτημα, κλείνοντας την κάμερα όπως όπως।
Το είδα:http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Σχόλια