Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2010

Απειλούνται μέρισμα επικουρικής και δώρο για 700.000 του Δημοσίου

Εικόνα
Μετά τη 13η και τη 14η σύνταξη, σειρά τώρα έχουν τα μερίσματα και οι επικουρικές συντάξεις.

Οι 200.000 πολιτικοί συνταξιούχοι και συνταξιούχοι αστυνομικοί αυτά τα Χριστούγεννα, πιθανότατα, θα λάβουν για τελευταία φορά 13ο μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Καταβολές κάνουν. Μέρισμα θα πάρουν; Παράλληλα, οι αποδοχές αναμένεται να περικοπούν κατά το 1/3. Θίγονται επίσης οι 500.000 μελλοντικοί συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές και θα δουν τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται.

Για τον προϋπολογισμό του 2011 του Ταμείου, σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, προβλέπεται:

* Η κατάργηση του μερίσματος Χριστουγέννων και Πάσχα.

* Η μείωση του μερίσματος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%.

* Η μείωση του κατώτερου μερίσματος κατά 35%.

* Η περικοπή του μηνιαίου μερίσματος σε όλους τους νέους συνταξιούχους κατά 10%.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο κόπηκε η 13η και η 14η κύρια σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα), καθώς και τα επιδόματα …

Καταλήψεις 40 Γυμνασίων και Λυκείων στον νομό Ηρακλείου:Η φοιτητική "αύρα" της Ευρώπης στην Ελλάδα;...

Εικόνα
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

Χιλιάδες μαθητές αγνόησαν τις απειλές του εισαγγελέα।

Αγνοώντας την απειλητική προειδοποίηση του εισαγγελέα, 3.000 μαθητές των σχολείων μέσης εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, έχοντας στο πλευρό τους φοιτητές και εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου. Παράλληλα προχώρησαν σε καταλήψεις 40 Γυμνασίων και Λυκείων στον νομό.

Ετσι, απάντησαν στην επιχειρούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, στον αυταρχισμό των κρατικών μηχανισμών εξουσίας, ζητώντας ταυτόχρονα αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία, ώστε να λειτουργήσει ξανά η πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Ο εισαγγελέας του Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, σε έγγραφό του προς εκπαιδευτικούς και γονείς αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης σχολικών συγκροτημάτων στην...
περιοχή ευθύνης σας, παρακαλούμε να συστήσετε στους διευθυντές και στους καθηγητές των σχολείων να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους α…

Πανελλαδική πορεία για τους 11 ανήλικους «τρομοκράτες» της Λάρισας

Εικόνα
Ακριβώς μετά από δύο χρόνια -τι σύμπτωση- στις 9 Δεκέμβρη δικάζονται από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» της Λάρισας, με το ίδιο αρχικό κατηγορητήριο, βασισμένο στις διατάξεις του «τρομονόμου».

Ήταν 8 Δεκέμβρη του 2008, όταν μετά την πορεία έγιναν συλλήψεις 19 νέων από τους οποίους, οι 11 ήταν ανήλικοι μαθητές/ριες. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στα κρατητήρια, κάποιοι ξυλοκοπήθηκαν, ενώ στερήθηκαν στοιχειώδη δικαιώματά τους, όπως η επικοινωνία με δικηγόρο και με τους γονείς τους, μέχρις ότου «φτιαχτούν» οι καταθέσεις των αστυνομικών και οι διευθυντές των τραπεζών καταγράψουν τις ζημιές. (οι παραπάνω είναι οι μάρτυρες κατηγορίας).

Οι 19 νέοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος και αποφάνθηκε ότι αποτελούν το… νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Το κατηγορητήριο βαρύτατο και ανυπόστατο, βασισμένο στη ναζιστική αρχή της «συλλογικής ευθύνης» και μόνο στις –πανομοιότυπες- καταθέσεις των αστυνομικών, χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξα…

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ιράν

Εικόνα
Στον πυρηνικό σταθμό του Μουσέρ.
Ο αντιδραστήρας του πρώτου ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ του νοτίου Ιράν, τέθηκε σε λειτουργία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με επίσημα ΜΜΕ της χώρας.

«Χωρίς προπαγάνδα και δημοσιότητα, εγκαταστήσαμε τις ράβδους του καυσίμου και κλείσαμε το κάλυμμα του αντιδραστήρα. Περιμένουμε τώρα να θερμανθεί λίγο λίγο το νερό στην καρδιά του αντιδραστήρα», τόνισε ο Σαλεχί.

«Ελπίζουμε ότι ο σταθμός θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης σε ένα με δυο μήνες», υπογράμμισε ο Ιρανός αξιωματούχος.

65 δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν δύο μισθούς κάθε μήνα

Εικόνα
Το αποκάλυψε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες, λάμβαναν επιδόματα που δεν εδικαιούντο και πληρώνονταν για υπερωρίες που δεν δούλεψαν, αποκάλυψε -πριν καλά καλά λειτουργήσει- η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Μόνο κατά την εισαγωγή των στοιχείων στο σύστημα εντοπίστηκαν 65 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έπαιρναν κάθε μήνα δύο μισθούς.

Η καταβολή αμοιβής από την υπηρεσία που τους πλήρωνε χωρίς να τους απασχολεί διεκόπη και σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών θα ζητηθεί αναδρομικά η επιστροφή όλου του ποσού που έλαβαν χωρίς να το δικαιούνται, ενώ θα ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.

Φοιτητική κατάληψη σε ΚΤΕΛ…και ο αντιδραστικός “καταναλωτής”

Εικόνα
Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στην οδό Κορίνθου, κατά τη διάρκεια “κατάληψης” αστικού ΚΤΕΛ από φοιτητές, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση και μεταφορά προς το Πανεπιστήμιο. Οι οδηγοί αρνήθηκαν να κινήσουν τα οχήματα ή προφασίστηκαν βλάβη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην Πάτρα.

Στο πλευρό της “νομιμότητας” τάχθηκαν και ορισμένοι επιβάτες (κατά βάση μεγαλύτερης ηλικίας) με αποτέλεσμα να οξυνθούν αρκετά τα πνεύματα…

Ένταση και παρ ολίγον επεισόδια είχαμε το πρωί στην οδό Κορίνθου, σε στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, μεταξύ φοιτητών και επιβατών των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ. Οι φοιτητές έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση για την μεταφορά τους στο Πανεπιστήμιο, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από την εντολή της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ, την ακινητοποίηση των λεωφορείων εν μέση οδό από τους οδηγούς.

Η μεγάλη καθυστέρηση έκανε τους υπολοίπους επιβάτες των λεωφορείων να αντιδράσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ κάποιων επιβατών …

Στους δρόμους οι φοιτητές σε Βενετία και Σικελία

Εικόνα
Κατέλαβαν το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Παύλου

Μετά από τον Πύργο της Πίζας στην Τοσκάνη και το Κολοσσαίο στη Ρώμη οι εξαγριωμένοι Ιταλοί φοιτητές κατέλαβαν σήμερα το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία διαδηλώνοντας κατά των μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με τα αιτήματά τους στην πρόσοψη της διάσημης ανά τον κόσμο εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, το ιερό μνημείο της πόλης των Δόγηδων.

Στη Σικελία, οι φοιτητές κατέλαβαν επίσης δύο συμβολικούς τόπους: την οροφή του θεάτρου του Παλέρμου και το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Μεσσήνης.

Η σημερινή είναι η τρίτη ημέρα των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων κατά των μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις μικρών ιδρυμάτων, συμμετοχή στα συμβούλιο και εξωπανεπιστημιακών κ.α.

Η ψηφοφορία για τις μεταρρυθμίσεις πρόκειται να γίνει στο ιταλικό κοινοβούλιο στις 30 Νοεμβρίου।
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=92833

Μέχρι το τέλος του 2010 ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει στις ΗΠΑ!!!

Εικόνα
Ξέρει κανείς άραγε την Σύμβαση Cooper;

Γράφει ο Νίκος Καράς
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί. Και πρωτίστως δούλοι αυτής της σύμβασης είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας, που σιωπηλά αποδέχτηκαν να ΜΗΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν!!!

Η σύμβαση αυτή λέγεται COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης “Σύμβασης Cooper”(υπεγράφη το 1940 και λήγει την 31/12/2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!

Υπάρχει στο υπουργείο Βιομηχανίας και παραδίδεται -σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινός μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών!

Το αποτέλεσμα αυτής τη…

2010 - 2014... ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Ολόκληρο το κείμενο του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για τα μέτρα που θα ληφθούν από το 2010 έως και το 2014, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ, παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Στο μνημόνιο- εκτός από τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το 2010- αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, φορολόγηση των αυθαιρέτων, ενώ μένει ανοικτό παράθυρο για μείωση των επιδομάτων ακόμη και για απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι τριμηνιαίες εκταμιεύσεις της διμερούς οικονομικής βοήθειας από τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης θα βασίζονται σε τριμηνιαίους απολογισμούς των προϋποθέσεων για όλη τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας. Η αποδέσμευση των δόσεων θα βασίζεται στην τήρηση των ποσοτικών κριτηρίων επιδόσεων και στη θετική αξιολόγηση της προόδου στα κριτήρια πολιτικής του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (ΜΟΧΠ) και αυτού του Μνημονίου, το οποίο καθορ…

«Πολιτική η εισήγηση στο ΣτΕ για το Μνημόνιο»

Εικόνα
Ομαδικά πυρά κατά του Μνημονίου και της δικαστικής εισήγησης που προσυπογράφει τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα των περικοπών, εξαπέλυσαν χθες, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι νομικοί εκπρόσωποι των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, με κορυφαίο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

«Η εισήγηση είναι πολιτικό κείμενο που ασχολείται με τα σπρεντ και καθόλου με τα νομικά κείμενα των δανειακών συμβάσεων. Οταν την άκουσα νόμιζα ότι βρισκόμουν στη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός, αποδοκιμάζοντας την πλήρη ταύτιση της πρότασης της συμβούλου Μαίρης Σαρπ με τις απόψεις της κυβέρνησης.

Εκκληση στους δικαστές

Μπροστά σ' ένα κατάμεστο ακροατήριο, ο κ. Παξινός απηύθυνε έκκληση στους δικαστές να επιτελέσουν το χρέος τους ώστε να υπερισχύσει το κράτος δικαίου έναντι της ασυδοσίας της ............αγοράς. Προηγουμένως είχε επιτεθεί σκληρά κατά της κυβέρνησης που υπέγραψε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου, μιλώντ…

Η Ευρώπη στους δρόμους!!!Φοιτητικές και μαθητικές Διαδηλώσεις στη Βρετανία, απεργίες στην Πορτογαλία

Εικόνα
Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν την Τετάρτη στους δρόμους όλης της Βρετανίας, διαδηλώνοντας κατά των κυβερνητικών σχεδίων να αυξηθούν τα δίδακτρα, δύο εβδομάδες αφότου η κινητοποίηση στο κέντρο του Λονδίνου σημαδεύτηκε από τη βίαιη κατάληψη των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Αποχή από τα μαθήματα και συμμετοχή σε πορείες ανακοινώθηκε σε πανεπιστήμια, σχολεία και κολέγια, σε μια πανεθνική ημέρα δράσης εναντίον των προτάσεων της κυβέρνησης Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που περιλαμβάνουν τον τριπλασιασμό σχεδόν των διδάκτρων στις 9.000 λίρες (14.500 δολάρια, 10.505 ευρώ) το έτος.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανώτεροι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας δηλώνουν ότι είναι «έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

«Όποιος σχεδιάζει να βγει στους δρόμους του Λονδίνου με πρόθεση να προκαλέσει ταραχές, βία και εγκλήματα, θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και θα συλληφθεί» δήλωσε ο Μπομπ Μπρόουντμπεντ, ο αξιωματικός της αστυνομί…

Ενοπλη συμπλοκή Βόρειας και Νότιας Κορέας

Εικόνα
Το χρονικό του χτυπήματος

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η αρχή έγινε από τη Β. Κορέα η οποία βομβάρδισε το νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες να σκοτωθούν και πάνω από δεκαπέντε στρατιώτες και πολίτες να τραυματιστούν. Η επίθεση με οβίδες προκάλεσε την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την πλευρά της πάντως, η Β. Κορέα κατηγόρησε τη Ν. Κορέα ότι άνοιξε πρώτη πυρ, αναγκάζοντάς την να απαντήσει, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, η Νότια Κορέα εκτόξευσε δεκάδες βλήματα από τη 1 π.μ. ... και αναλάβαμε αμέσως ισχυρή στρατιωτική δράση», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων, στην οποία δεν διευκρινίζεται εάν υπάρχουν απώλειες στη βορειοκορεατική πλευρά.

Τελικά, στη συνέχεια η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε συνηθισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά της δυτικής ακτής όταν η Βόρεια Κορέα αρχίσει να βάλ…

Οι εκλογές τελείωσαν, τα φρουτάκια έρχονται...το όπιο του απελπισμένου

Εικόνα
Γράφει ο Μικρός Ηρωας

Μόλις τελείωσαν οι εκλογές άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες φήμες για τα φρουτάκια. Ακούγεται ότι γνωστοί επιχειρηματίες έχουν πάρει ήδη άδειες για 25.000 κουλοχέρηδες. Αποκλείεται να τις έχουν πάρει επίσημα γιατί δεν έχει ψηφιστεί κάποιος σχετικός νόμος αλλά πολύ πιθανό να έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις.

Είχα γράψει ότι το θέμα της απελευθέρωσης του τζόγου δεν βόλευε προεκλογικά και θα το έθαβαν μέχρι να ψηφιστούν οι εκλεκτοί. Οι εκλογές έγιναν και ασχέτως της διαμαρτυρίας που εκφράστηκε με την αποχή οι εκλεκτοί εκλέχτηκαν. Τώρα έρχονται και άλλα σκληρά μέτρα, και άλλες εισπρακτικές επιδρομές για να εναρμονιστούμε στις επιταγές της Τρόικας.

Είναι η κατάλληλη στιγμή όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι φοβούνται για μετατάξεις, απολύσεις και χρεωκοπία των........... μαγαζιών τους να περάσει σιωπηρά και ο τζόγος. Αυτό θα είναι και το νόμιμο όπιο του απελπισμένου. Η ελπίδα για να ένα κέρδος που θα τον βγάλει από το πηγάδι που τον έριξαν.

Δυστυχώς όμως τα κάθε λογής όπι…