Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ στην εξουσία … xoxoxoxoxo ! Όπου και αν πάτε, θα σας βρει…..

Γράφει ο Λυσίας :

Μια επαγγελματική μου υποχρέωση, την Πέμπτη 23 του Δεκέμβρη, μ’ έφερε, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης…… Προστασίας του….. Πολίτη, όπως το βάπτισε ο Γιωργάκης, στα πλαίσια του νεοσοσιαλιστικού ¨καλλωπισμού¨ που τον διακρίνει. Είχα βγάλει δεξί φλας, για να περάσω την είσοδο, ερχόμενος από την Μεσογείων, όταν ο φρουρός-αστυνομικός πύλης, με σταμάτησε, μαζί με όλα τα αυτοκίνητα που εκινούντο προς Καρέα. Κι αυτό γιατί από την αντίθετη πλευρά, έρχονταν ( από του Παπάγου ) μια κουστωδία αυτοκινήτων. Κατάλαβα αμέσως τι γινόταν. Και χαμογελώντας σκέφτηκα πως η….. Εξουσία προηγείται. Πόση ειρωνεία έκρυβε το…..σκηνικό.

Ο πρωταγωνιστής της κουστωδίας, κάποτε, νεώτερος, αγωνιζόταν για να κάνει πιστευτό, το σύνθημα του Ανδρέα : ¨ Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία ¨. Αυτή η….. εξουσία τώρα, έκλεινε μια λεωφόρο ολόκληρη, αποκλείοντας από την προτεραιότητα του, τον λαό, για να περάσει εκείνη. Του ¨πρωταγωνιστή¨ προηγούντο, δυο συμβατικά αυτοκίνητα της ασφάλειας, με τέσσερις άνδρες μέσα, το καθένα του. Ακολουθούσε η απαστράπτουσα θωρακισμένη λιμουζίνα με τον Υπουργό, στο πίσω κάθισμα, να κοιτάζει υπεροπτικά, απ’έξω, εμάς, τον λαουτζίκο…… Πίσω, άλλο συμβατικό όχημα της ασφάλειας. Με τέσσερις άνδρες και αυτό. Και πιο πίσω, δυο μηχανές με την φωτεινή τους δέσμη αναμμένη. Δώδεκα άνδρες, στα ………τρία αυτοκίνητα. Και δυο στις μηχανές, δεκατέσσερις. Και ένας στο αυτοκίνητο του Υπουργού, δεκαπέντε…… Η σκηνή μου θύμισε…… Τοντόρ Ζίφκωφ, Τσαουσέσκου και Μπρέζνιεφ, όταν στην κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης, πήγαιναν αποστολές, στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Μόσχα….. Και σπανιότερα, σε…. δικτακτοριο-κρατούμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής….. Όπου και εκεί….. νέκρωσαν οι δρόμοι, για να περάσουν οι…¨ηγέτες¨….

Όταν λοιπόν, ο ¨ ηγέτης ¨ Χρήστος Παπουτσής, πέρασε την πύλη, μαζί με την συνοδεία του, επετράπη στον λαό…. ( στην εικονική εξουσία δηλαδή ), η συνέχιση της πορείας του….
Εκεί φθάσατε, σοσιαλιστές μου. Πνευματικά και ιδεολογικά τέκνα ( τρομάρα σας ) του Ούλωφ Πάλμε. Να θέλετε δεκαπέντε (!) αστυνομικούς, ο καθένας σας, για να κινηθείτε….Φοβάστε και την σκιά σας. Γιατί τριάντα χρόνια τώρα, έχετε βαλθεί, να δουλεύετε αυτό τον αγνό λαό. Με τα…..¨Περήφανα γηρατειά¨ που τα καταξεφτιλίσατε. Με το ¨καλάθι της νοικοκυράς¨ που πρόστυχα, της το διατρήσατε. Και με τον…..¨ Λαό στην εξουσία¨ που επαίτη τον καταντήσατε……

Ζήστε λοιπόν τα μεγαλεία σας. Απολαύστε την πολυπληθή συνοδεία σας. Και γευθείτε τις τελευταίες μέρες της Πομπηΐας σας….. Γιατί μπορεί ο λαός αυτός, που, για να αναρριχηθείτε εσείς στους κυβερνητικούς σας θώκους…..Του τάξατε εξουσία, να είναι καλός και εύπλαστος, όχι όμως, μα….ς δεν είναι…..
Και σύντομα θα σας το αποδείξει.
Όπου και αν πάτε, θα σας βρει….. Γιατί μπροστά στο ΔΙΚΙΟ, κανένα νομικό κώλυμα, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο……

Σχόλια