Φοιτητική κατάληψη σε ΚΤΕΛ…και ο αντιδραστικός “καταναλωτής”


Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στην οδό Κορίνθου, κατά τη διάρκεια “κατάληψης” αστικού ΚΤΕΛ από φοιτητές, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση και μεταφορά προς το Πανεπιστήμιο. Οι οδηγοί αρνήθηκαν να κινήσουν τα οχήματα ή προφασίστηκαν βλάβη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην Πάτρα.

Στο πλευρό της “νομιμότητας” τάχθηκαν και ορισμένοι επιβάτες (κατά βάση μεγαλύτερης ηλικίας) με αποτέλεσμα να οξυνθούν αρκετά τα πνεύματα…

Ένταση και παρ ολίγον επεισόδια είχαμε το πρωί στην οδό Κορίνθου, σε στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, μεταξύ φοιτητών και επιβατών των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ. Οι φοιτητές έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία, με σκοπό την δωρεάν επιβίβαση για την μεταφορά τους στο Πανεπιστήμιο, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μετά από την εντολή της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ, την ακινητοποίηση των λεωφορείων εν μέση οδό από τους οδηγούς.

Η μεγάλη καθυστέρηση έκανε τους υπολοίπους επιβάτες των λεωφορείων να αντιδράσουν και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ κάποιων επιβατών και των φοιτητών, οι οποίοι με την σειρά τους αντέδρασαν με συνθήματα και φωνές.

Οι οδηγοί προσπαθούσαν να διευθετήσουν το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ από την συνεχιζόμενη στάθμευση των λεωφορείων, δημιουργήθηκε τεράστιο μποτιλιάρισμα στην οδό Κορίνθου.

Μετά από πολλή ώρα και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και τα λεωφορεία συνέχισαν το δρομολόγιό τους, ενώ είναι άγνωστο εάν και τις επόμενες ημέρες οι φοιτητές θα επαναλάβουν την διαμαρτυρία τους.

Το ανέβασε ο Γαλαξιάρχης

Σημείωση: Προσέξτε τη στάση των επιβατών που αντιδρούν, η οποία κινείται μεταξύ πλήρους παράδοσης στην πραγματικότητα και βλακώδους αντίδρασης (σ.σ. “εμείς πληρώσαμε”). Εννοείται ότι στο απλό ερώτημα που θέτουν οι φοιτητές περί του πραγματικού συμφέροντος των επιβατών, απάντηση δεν υπάρχει, αρκεί να “κάνουμε τη δουλίτσα μας, βρε παιδιά”. Ένα μικρό πλην ενδεικτικό “case study” κοινωνικού αυτοματισμού…

http://wp.me/pPn6Y-454

Σχόλια