Ενοπλη συμπλοκή Βόρειας και Νότιας Κορέας



Το χρονικό του χτυπήματος

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η αρχή έγινε από τη Β. Κορέα η οποία βομβάρδισε το νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες να σκοτωθούν και πάνω από δεκαπέντε στρατιώτες και πολίτες να τραυματιστούν. Η επίθεση με οβίδες προκάλεσε την αντίδραση της Σεούλ, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την πλευρά της πάντως, η Β. Κορέα κατηγόρησε τη Ν. Κορέα ότι άνοιξε πρώτη πυρ, αναγκάζοντάς την να απαντήσει, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, η Νότια Κορέα εκτόξευσε δεκάδες βλήματα από τη 1 π.μ. ... και αναλάβαμε αμέσως ισχυρή στρατιωτική δράση», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων, στην οποία δεν διευκρινίζεται εάν υπάρχουν απώλειες στη βορειοκορεατική πλευρά.

Τελικά, στη συνέχεια η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε συνηθισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά της δυτικής ακτής όταν η Βόρεια Κορέα αρχίσει να βάλλει με δεκάδες οβίδες, όμως επισήμανε πως τα νοτιοκορεατικά πυρά κατά τα γυμνάσια δεν ήταν προς την κατεύθυνση του βορρά।
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=92049

Σχόλια

Ο χρήστης Kostas είπε…
Να τι δηλώνει η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της.
http://wp.me/p11mt3-NI

Μια άλλη ματιά στη Βόρεια Κορέα.
http://redkorea.wordpress.com/