Γιώργος Ματθαίου, δημοσιογράφος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με την «Ελεύθερη Αττική» του Αλέκου Αλαβάνου

Οι περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη αποτελούν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση από τις εθνικές εκλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου κατέλυσε την ουσία της Δημοκρατίας, καθώς ενώ εκλέχθηκε υποσχόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ το τέλος της λιτότητας εφάρμοσε από την επόμενη ημέρα το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει δει ο ελληνικός λαός από την Μεταπολίτευση. Παρέδωσε ουσιαστικά τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας στην τρόικα, ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ - οργανισμούς που δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό, καταλύοντας έτσι κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.

Στις επερχόμενες εκλογές είναι απολύτως αναγκαίο να καταγραφεί η αποδοκιμασία της κοινωνικής πλειοψηφίας προς την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο. Ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής με περίπου το μισό πληθυσμό της χώρας αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο. Η λεκτική αντίθεση στο μνημόνιο σήμερα δεν είναι αρκετή. Το μνημόνιο είναι ήδη καταδικασμένο στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Χρειάζεται να πάμε παρακάτω, στην εναλλακτική πρόταση.

Για το χρέος προτείνουμε άμεση επαναδιαπραγμάτευση με όρους λαϊκού συμφέροντος.. Το κεντρικό ζήτημα εδώ βρίσκεται στην πολιτική βούληση μιας κυβέρνησης που θα βάλει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έναντι των κερδοσκόπων δανειστών.

Μια τέτοια επιλογή θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην δυνατότητα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και στην ριζική αλλαγή των όρων αποπληρωμής του υπολοίπου. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος της εναλλακτικής πορείας αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Δεν δεχόμαστε ως αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας στην ΟΝΕ και το Ευρώ. Αδιαπραγμάτευτο για μας είναι μόνο το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρώτο βήμα ανατροπής αυτής της καταστροφικής πορείας είναι η απόρριψη του Συμφώνου Σταθερότητας. Σε ότι αφορά την Ελλάδα πρέπει άμεσα να αρνηθεί την εφαρμογή του.

Για την Περιφέρεια Αττικής οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι: Δημιουργία θέσεων εργασίας με έμφαση στη νεολαία και στήριξη των ανέργων. Καμιά απόλυση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Κοινωνικές υπηρεσίες, από το νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία. Ενίσχυση και επέκταση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, στήριξης της τρίτης ηλικίας, πολιτισμού και αθλητισμού. Οικολογική και περιβαλλοντική αντίληψη στην διευθέτηση των ελεύθερων χώρων της περιφέρειας με μοχλό τις ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων και όχι τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μας φέρει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως απορρίπτουμε την «νομιμότητα» που απορρέει από το μνημόνιο σε βάρος του Συντάγματος και των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο της περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και όχι την αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μια ενδεχόμενη επιτυχία μας στην περιφέρεια της Αττικής θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης, του μνημονίου και της τρόικας.

Αυτός είναι ο στόχος μας στις 7 Νοέμβρη και σ’ αυτόν καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν.

Σχόλια