Γιώργος Ματθαίου: Μωραίνει Κύριος κύριε Δημαρά

Άναυδο με άφησε ο «αντιμνημονιακός» υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής κ. Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημαράς δίνοντας συνέντευξη στη γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να ξεχωρίσει τον «Καλλικράτη» από το μνημόνιο.

Δυστυχώς ο κ. Δημαράς ή υπέπεσε σε ολέθριο λάθος ή δεν γνωρίζει το τι θα συμβεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την 1η του Γενάρη. Είναι γνωστό ότι ο «Καλλικράτης» εντάσσεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και μάλιστα συνεισφέρει στην αφαίμαξη πόρων από το θεσμό τη διετία 2011-2013 με 3 δισ. ευρώ.

Δηλώνει ο «αντιμνημονιακός» κ. Δημαράς επί λέξει: «Η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση για την οποία επιμένουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων ώστε να γίνει “εργαλείο” παρέμβασης στα χέρια των πολιτών, δεν συνδέεται με την καταψήφιση του μνημονίου».

Μόνο και μόνο γι’ αυτή τη δήλωση ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος περιφερειάρχης καταγράφεται στις δυνάμεις που θέλουν να αποτελέσουν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί εάν ο «αντιμνημονιακός» υποψήφιος περιφερειάρχης δεν γνωρίζει για τα 3 δισ. που θα αφαιρεθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την επόμενη τριετία τότε μας λέει συνειδητά ψέματα.


Όμως πέρα από τα κονδύλια που κόβονται - και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης προτρέπει τους πάντες να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη- να τον πληροφορήσω επίσης ότι με τον «Καλλικράτη» συγκεντρώνονται, σε αποκεντρωμένο επίπεδο, οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές, που εμπνέονται και καθοδηγούνται από τους νόμους της αγοράς, ιδιαίτερα τώρα με την τριπλή κατοχή της χώρας μας από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο «Καλλικράτης» οδηγεί στην κατάρρευση και την υποστελέχωση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξωθώντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες. Ήδη, έχουν αρχίσει δραστικές περικοπές πόρων. Η χρεοκοπία των νέων θεσμών είναι σίγουρη. Από την ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των παλαιών και νέων βαθμών αυτοδιοίκησης προκύπτουν μετατάξεις προσωπικού, κατ’ αρχήν σε εθελοντική βάση και από τον Σεπτέμβριο του 2011 υποχρεωτικά.


Μετατάσσονται μόνο οι μόνιμοι και οι έχοντες συμβάσεις αορίστου χρόνου υπάλληλοι, ενώ οι 35.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μισθώσεις έργου θα απολυθούν. Η «εξοικονόμηση» προσωπικού, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δικαιολογείται με την κατάργηση 4.000 ΝΠΔΔ. Γι’ αυτό στις 7 του Νοέμβρη οι πολίτες πρέπει να μαυρίσουν και τους κυβερνητικούς και τους όψιμα «αντιμνημονιακούς» υποψηφίους.

Το όχι από τον Αλέκο Αλαβάνο και την «Ελεύθερη Αττική» στην τρόικα και η απαγόρευση εισόδου της από τις 8 του Νοέμβρη στα κτίρια της περιφέρειας το εννοούμε. Λέμε ανοιχτά: «Δεν θα εφαρμόσουμε τους νόμους της τρόικας, δεν φοβόμαστε, θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα».

Για μας υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία της πατρίδας:

1) Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με όρους υπέρ του λαϊκού συμφέροντος. Το χρέος αυτό δεν είναι του λαού και δεν πρέπει να πληρώσει. Χρειάζεται να τεθούν άμεσα σε αναλυτικό έλεγχο όλα τα δάνεια με πλήρη διαφάνεια ώστε να αποδειχθεί με ποια κριτήρια, όρους και σκοπούς έγιναν. Στόχος η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των δανείων αυτών και η ριζική αλλαγή των όρων αποπληρωμής του υπολοίπου.

2) Άσκηση πολιτικής πίεσης και διεκδίκησης στην Ε.Ε. με άλλη στρατηγική από την απόλυτη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου.. Η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και το Ευρώ δεν μπορεί να θεωρείται αδιαπραγμάτευτη. Αδιαπραγμάτευτο είναι μόνο το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρώτο βήμα η άρνηση εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας και η απαίτηση για την κατάργησή του.


3) Αναζωογόνηση της οικονομίας μέσω της ανοικοδόμησης του κοινωνικού κράτους.


4) Υπεράσπιση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Η κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό υποσχόμενη τα εντελώς αντίθετα απ’ αυτά που υλοποιεί καθώς και η τρόικα που εφαρμόζει πολιτικές μέσω του μνημονίου πρέπει να φύγουν!


5) Εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση στην δυνατότητα της κοινωνικής παρέμβασης. Εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, νεολαία, γυναίκες, φτωχοί και αποκλεισμένοι μπορούν με την παρέμβασή τους να καθορίσουν την κατεύθυνση και το βάθος της εναλλακτικής πορείας.


Η αντίσταση του λαού στις επιταγές της τρόικας γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ και την κυβέρνηση και το ΔΝΤ και την Κομισιον.


* Ο Γιώργος Ματθαίου είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» και επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο

Σχόλια