Χωρίς φοιτητικό πάσο άφησαν φέτος τους πρωτοετείς φοιτητές το γραφείο Μπίλντερμπεργκ BILDERBRG του υπουργείου παιδείας!!


Αν είχες τσίπα πάνω σου κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να τα είχες μαζέψει - Γιατί??? Ακου τα παρακάτω ...

Χωρίς φοιτητικό πάσο παραμένουν χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές παρότι οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, που το σίγουρο είναι ότι θα επιβαρύνει και άλλο τις ήδη ταλαιπωρημένες τσέπες των φοιτητών και των οικογενειών τους. Ιδιαίτερα, για τους φοιτητές, που προέρχονται από άλλες πόλεις, το κόστος της μετακίνησης θα εκτοξευτεί.

Είτε για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης, καθώς ακόμα πολλοί φοιτητές ψάχνουν σπίτι ή κάνουν πολλές μετακινήσεις προκειμένου να αγοράσουν πράγματα για το νέο τους νοικοκυριό, αλλά κυρίως για τις μετακινήσεις τους.

Από το υπουργείο Παιδείας, τονίζεται ότι το θέμα θα λυθεί, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για το πρόβλημα αυτό, με το Υπουργείο να επιρρίπτει ευθύνες σε συναρμόδια Υπουργεία και σε φορείς αστικών συγκοινωνιών.

Στις γραμματείες, πάντως, των Τμημάτων δεν έχουν φτάσει ακόμα ούτε τα πάσα ούτε κάποιο κονδύλι για αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι το πάσο αποτελεί πολύτιμο κεκτημένο για κάθε φοιτητή, καθώς προσφέρει εκπτώσεις στις μετακινήσεις τόσο των αστικών, όσο και των υπεραστικών μεσών μαζικής μεταφοράς.

Μπορεί να φανταστεί κάποιος, πόσο έντονη θα είναι η οικονομική επιβάρυνση αν θελήσει να ταξιδέψει σε άλλη πόλη για παράδειγμα με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και να πληρώσει, ολόκληρο εισιτήριο, τη στιγμή, που οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, ελέω των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Το χειρότερο σενάριο, είναι η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και να μην μπορέσουν να ανανεώσουν το πάσο τους και οι φοιτητές και οι σπουδαστές μεγαλύτερων ετών.

Οι συνέπειες είναι γνωστές σε οποιονδήποτε έχει και ελάχιστη έστω επαφή με την ακαδημαϊκή και τη φοιτητική ζωή.


Οι Φοιτητές: Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Σχόλια