ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ

Ανοικτή επιστολή – πρόσκληση

Προς όλους τους Πολίτες του νέου Δήμου Παλλήνης και τους υποψηφίους Δημοτικούς – Τοπικούς Συμβούλους όλων των Δημοτικών παρατάξεων
Αγαπητοί συμπολίτες του Καλλικράτειου πιά, νέου Δήμου Παλλήνης Αγαπητοί συνυποψήφιοι Δημοτικών Παρατάξεων.

Αναμφισβήτητα, χρονικά πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πολιτικού αγώνα, για την διεκδίκηση μιας θέσης, μέσω των Δημοτικών συνδυασμών, στα Δημοτικά και Τοπικά συμβούλια, προσπαθώντας ο καθένας με την δύναμη του λόγου του, των έργων του, της προσωπικότητάς του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Πολιτών η οποία μεταφράζεται σε τέτοιες περιόδους με την ψήφο του

Προφανώς, και αυτό το δείχνει η εμπειρία, θα δούμε φαινόμενα τέτοια, - ήδη ξεκίνησαν – πού θα προσβάλουν όλους μας, άλλους ως Πολίτες, και άλλους ως υποψήφιους συνδυασμών.

Προφανώς ανάμεσα μας θα κυκλοφορούν υποψήφιοι πού θα ενοχλούν την αξιοπρέπεια μας ως Πολίτες πρωτίστως - ακόμα και μέσα στον ίδιο μας τον συνδυασμό।

Είναι κάτι πού απευχόμαστε, αλλά η ιστορία άλλα έχει καταγράψει.

Όλοι εμείς λοιπόν πού θέλουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά, χωρίς ίδιον όφελος, Όλοι εμείς πού έχουμε ως απαράβατο κανόνα την αξιοπρέπεια.
Όλοι εμείς πού δεν μπήκαμε η θα μπούμε σε έναν συνδυασμό για να γίνουμε ουραγοί αποφάσεων του εκάστοτε ίσως μηχανισμού ελέγχου της ψήφου μας.
Όλοι εμείς πού δεν συμμετέχουμε στα κοινά για την προσωπική μας ματαιόδοξη προβολή।

Όλοι εμείς πού δεν μπήκαμε κάπου με σκοπό να ΄΄ φτιαχτούμε ΄΄
Όλοι εμείς πού δηλώνουμε αγωνιστές της συμμετοχικής Δημοκρατίας
Όλοι εμείς πού θέλουμε να εκφράσουμε την άποψη του Πολίτη και να παλέψουμε για αυτή μέσα από τα Συμβούλια μετά την 7η Νοεμβρίου.

Ας μαζευτούμε, να συζητήσουμε, ενώπιον των Πολιτών πού ζητάμε την εμπιστοσύνη τους, με ποιους τρόπους θα αποφύγουμε, να εξευτελίσουμε τον Πολιτικό αγώνα.
Να βρούμε τρόπους να διαφυλάξουμε αξιοπρέπεια δική μας και ΄΄ πολιτικών αντιπάλων ΄΄
Να βρούμε τρόπους να οδηγήσουμε και να φέρουμε μια νέα νοοτροπία στις εκλογικές μάχες, με σεβασμό στον ΄΄ αντίπαλο ΄΄
Να δώσουμε στους Επικεφαλείς των συνδυασμών την δυνατότητα να καταλάβουν ότι οι ψήφοι πού ζητούν από εμάς δεν είναι για κατανάλωση, αλλά εργαλείο προώθησης του γενικού συμφέροντος, από τον Πολίτη για τον Πολίτη।

Να συζητήσουμε για τα κοινά προβλήματα, των Πόλεων μας.
Και τέλος, ας εκθέσουμε τους εαυτούς μας στον έλεγχο του Πολίτη, του ψηφοφόρου, στον άνθρωπο πού θα μας στείλει να τον υπηρετήσουμε, και όχι να τον καθοδηγήσουμε.

Άς αφήσουμε να μας οδηγήσουν
Άλλωστε αυτά δεν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε;;
Άλλωστε για αυτά δεν ζητάμε την ψήφο τους;;;

Ας μαζευτούμε λοιπόν για όλα αυτά και άλλα πολλά, με μάρτυρες τους Πολίτες να δεσμευτούμε να συνυπογράψουμε αυτά πού θα αποφασίσουμε, και πάνω από όλα ας γίνουμε κοινωνοί μιας νοοτροπίας εντελώς νέας, αποφεύγοντας την πεπατημένη της πόλωσης , του εξευτελισμού, του ψεύδους και της υποσχεσιολογίας।

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε ημερομηνία και τόπο πού θα αποφασισθεί με ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενουςκαι θα κυκλοφορήσει με Δελτίο Τύπου συνυπογραφόμενο.

Γιατί σίγουρα όλοι θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας.
Αλλά πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
Και σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε.

ΠΗΓΗ:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ( Α Ε Κ Α ) ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
http://prodromidis-anthousa.blogspot.com/#ixzz10kwOiY1Z

Σχόλια