Τριήμερο πένθος για το θάνατο των δύο πιλότων


Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις , με απόφαση του υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου, λόγω της πτώσης στα Μέγαρα σήμερα το πρωί του ελικοπτέρου «Apache» που κόστισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.
Νεκροί είναι δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού, ύστερα από βαριά αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άτυχοι Έλληνες πιλότοι ήταν έμπειροι χειριστές ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια του δυστυχήματος αφορούν σε βλάβη στις πίσω πτέρυγες του αεροσκάφους. Το ελικόπτερο τύπου "Απάτσι" πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, περίπου στις 11:50, το ελικόπτερο, ενώ βρισκόταν σε ύψος 25 μέτρων από το έδαφος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συνετρίβη.
Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ακολούθησαν εκρήξεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ελικόπτερο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα. Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους δύο πιλότους, οι οποίοι βρέθηκαν τελικά νεκροί. Τα "Απάτσι" όπως αυτό που συνετρίβη επρόκειτο να παραληφθούν από το Στρατό το 2007, αλλά τελικά παρελήφθησαν το 2009. Το διάστημα 2007-2009 είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία η αποθήκευση των ελικοπτέρων δεν ήταν η πρέπουσα, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν σημαντικές φθορές, ακόμη και από ποντίκια. Ευαγ. Βενιζέλος: Η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος.

Σχόλια