ΧΑΛΑΡΑ...!! Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Κάθε υπόχρεος θα συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr

Σε απογραφή μέσω διαδικτύου καλούνται από την 1η Ιουλίου και μέσα σε διάστημα 23 ημερών όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που απεστάλη χθες σε όλες τις υπηρεσίες. Η απογραφή γίνεται......

με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου. Οποιος δεν απογραφεί δεν θα μπορεί να λαμβάνει τον μισθό του από τον Σεπτέμβριο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Δικαιολογητικά
Κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά, συμπληρώνοντας ο ίδιος τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr. και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τα εξής δικαιολογητικά:

Πρόσφατο εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας.

Εκκαθαριστικό φορολογίας ή άλλο έγγραφο με τον ΑΦΜ από το 2002 και μετά.

Βιβλιάριο υγείας ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή επιστολή γνωστοποίησης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Αστυνομική/ Στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Λογαριασμό ΔΕΗ κατοικίας, ανεξάρτητα από το όνομα του δικαιούχου.

Τίτλο σπουδών (πτυχίων, ξένων γλωσσών κ.λπ.).

Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 απογράφονται έως και τις 12 Ιουλίου, σε 2 έως και τις 13, σε 3 έως και τις 14, σε 4 έως και τις 15, σε 5 έως και τις 16, σε 6 έως και τις 19, σε 7 έως και τις 20, σε 8 έως και τις 21, σε 9 έως και τις 22 και σε 0 έως και τις 23 Ιουλίου.

Η εισαγωγή των στοιχείων πραγματοποιείται όλο το 24ωρο. Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει και στη συνέχεια υποβάλλει την προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, η οποία επέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης, ενώ λαμβάνει αποδεικτικό κωδικό απογραφής, τον οποίο σημειώνει ή εκτυπώνει.

Στη συνέχεια, ο υπόχρεος λαμβάνει κωδικό πρόσβασης στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα για την απογραφή, ο οποίος αποστέλλεται στα στοιχεία επικοινωνίας που ο ίδιος έχει υποβάλλει κατά την απογραφή. Με τον κωδικό αυτό, ο υπόχρεος έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης της σελίδας απογραφής του, αλλά όχι μεταβολής των στοιχείων που έχει καταχωρήσει.

Στοιχεία
Σε περίπτωση λάθους, ο υπόχρεος μπορεί να ξανακάνει εισαγωγή των στοιχείων από την αρχή. Διόρθωση μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία απογραφής, ανάλογα με τον ΑΦΜ. Οι υπόχρεοι που πρόκειται να απουσιάσουν με προγραμματισμένες άδειες, κατά τις ημερομηνίες απογραφής και δεν δύνανται να απογραφούν μόνοι τους, καθώς και όσοι δεν μπορέσουν λόγω ασθένειας ή αιφνίδιου κωλύματος, απογράφονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού της υπηρεσίας που υπηρετούν με ευθύνη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού / Προσωπικού, βάσει των στοιχείων του ατομικού τους φακέλου.

Σχόλια