«Μολύβια κάτω» από τους βαθμολογητές

Μπλόκο στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων προκαλούν οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας για ασυνέπεια και κοροϊδία στο θέμα των αμοιβών τους. Τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας παραλύουν.....

και η διαδικασία των εφετινών πανελλαδικών κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αιτία είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε... δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρυσι. Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ. Καθηγητής που μίλησε χθες στο «Βήμα» ανέφερε ότι η αποχή των βαθμολογητών από τα καθήκοντά τους «έχει τη δυναμική δέκα απεργιών καθώς συμμετέχει μεγάλο ποσοστό του κλάδου».

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Χθες έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. Ηδη χθες έκλεισε και το βαθμολογικό κέντρο Χανίων. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύ σκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «λευκή απεργία» των εκπαιδευτικών θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ανώτατο στέλεχός του επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πεππέ προκειμένου να προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση για σήμερα. Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των εφετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

«Το υπουργείο Παιδείας μάς ξεγέλασε» δήλωσε στο «Βήμα» το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης τονίζοντας ότι άλλη απόφαση τους έδειξε ο υφυπουργός κ. Ιωάννης Πανάρετος και άλλη υπέγραψε τελικά. Για «παρελκυστική τακτική» κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, «με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων και των βαθμολογήσεων απρόσκοπτα και χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις περικοπές που είχαν αποφασιστεί». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η απόφαση που μας παρουσίασε ο κ. Πανάρετος, για την οποία μας διαβεβαίωσε στη συνάντηση της 26ης Μαΐου ότι αυτές θα είναι οι αμοιβές καθώς έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, ήταν ανύπαρκτη. Επίσης η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου διαβεβαίωνε στις 4/6/10 σε τηλεοπτική συζήτηση τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ δημόσια ότι οι αμοιβές θα είναι όπως και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
http://www.tovima.gr

Σχόλια