Στις 5 Ιουλίου οι βαθμοί των πανελληνίων

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων στα λύκεια όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια οι βαθμοί να σταλούν προς τις αρμόδιες διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και να προωθηθούν στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών καθυστέρησε φέτος (πέρσι ανακοινώθηκαν στις 19 Ιουνίου), λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των βαθμολογητών από τα καθήκοντά τους που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές των αμοιβών τους. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΟΛΜΕ το δ.σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή της αποχής, με αποτέλεσμα η βαθμολόγηση των γραπτών που είχε παραμείνει στάσιμη για δυόμισι περίπου εβδομάδες να ξεκινήσει και πάλι μόλις την περασμένη Τετάρτη.

Τα σοβαρότερα προβλήματα αυτήν τη στιγμή παρατηρούνται κυρίως στα βαθμολογικά κέντρα του λεκανοπεδίου της Αττικής σε αντίθεση με την περιφέρεια, όπου οι αντίστοιχες διαδικασίες (βαθμολόγηση, αναβαθμολόγηση, καταχώριση βαθμών) έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους. Σύμφωνα με το υπουργείο, αδιόρθωτο παραμένει περίπου το 20% - 25% των γραπτών των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα ακολουθήσει η συμπλήρωση και η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων σε χρόνο που θα ορίσει το υπουργείο. Πέρσι η σχετική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 1 έως 20 Ιουλίου.

Σχόλια