Εφοδος του ΣΔΟΕ στον Γ. Βουλγαράκη..Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε !


Ο πως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ (ΥπΕΕ), αλλά και η νέα υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν λάβει σαφείς οδηγίες ότι θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά τα οικονομικά αυτών των πολιτικών των οποίων τα εισοδήματα αυξήθηκαν απότομα τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, εάν έχουν άλλες καταθέσεις οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί και offshore (εξω χώριες) εταιρείες στις όποιες έχουν «κρύψει» ακίνητα ή οικόπεδα μεγάλης αξίας. Επίσης, θα ελέγξουν εάν τα ακίνητα που αγόρασαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τους πρώην και νυν βουλευτές Γιώργο Βουλγαράκη, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Θεόδωρο Ρουσόπουλο κ.ά. Μάλιστα, όσον αφορά στον τέως υπουργό επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας κ. Βουλγαράκη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι....

ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει. Ο έλεγχος των οικονομικών αρχών θα εστιαστεί στις διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώ σεων που υποβάλλονται στις Εφορίες και στα «πόθεν έσχες» που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Ομως, επειδή εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν απο κλίσεις, θα ελεγχθούν οι καταθέσεις των ίδιων και των συγγενικών τους προσώπων. Θα προσπαθήσουν δηλαδή να «ανακαλύψουν» εάν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα έχουν «κρυφές» καταθέ σεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ή εναλλακτικά τους τελευταίους μήνες τις έχουν αποσύρει ή τις έχουν μεταφέρει σε τράπεζες του εξωτερικού. Βασικός αρωγός θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, στα αρχεία της οποίας (τα διατηρεί στους κεντρικούς υπολογιστές της οδού Σταδίου) είναι καταγεγραμμένες όλες οι κινήσεις λογαρια σμών των Ελλήνων πολιτών που τους τελευταίους 8 μήνες μετέ φεραν σημαντικά ποσά στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στη Με γάλη Βρετανία ή σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Επιπρόσθετα, οι άνδρες των φορολογικών αρχών θα προσπαθήσουν να υπολο γίσουν την πραγματική αξία των ακινήτων που αγόρασαν τα τε λευταία χρόνια οι πολιτικοί αυτοί και εάν δικαιολογείται η αγορά τους από τα εισοδήματα που δήλωσαν επίσημα.



Η φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Αποφασισμένο να ελέγξει όλες τις καταθέσεις των Ελλήνων πολι τών που τους τελευταίους μήνες έφυγαν από το εγχώριο χρημα τοπιστωτικό σύστημα στις τράπεζες του εξωτερικού (Ελβετία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο κ.ά.) εξαιτίας της κρίσης είναι πλέον αποφασισμένο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο έλεγχος θα γίνει για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα χρήμα τα αυτά αποκτήθηκαν στο παρελθόν με νόμιμο τρόπο ή αν πρό κειται για προϊόν φοροδιαφυγής. Αυτό θα γίνει καθώς κανείς Ελληνας πολίτης, με εξαίρεση τους βουλευτές και τους δημοσιο γράφους, δεν είναι υποχρεωμένος να καταθέτει στις δικαστικές αρχές «πόθεν έσχες», ενώ, όπως είναι γνωστό, το ύψος των κα ταθέσεων δεν καταγράφεται στις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.

Ετσι, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες οι φορολογικές αρχές θα ζη τήσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος να παραδώσει τα στοιχεία των πολιτών που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Τα ίδια στοιχεία θα ζητηθούν και από τις ελληνικές τράπεζες. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες μπορούν να αρνηθούν να παραδώσουν τα στοιχεία αυτά στις Αρχές με δεδομέ νο ότι οι πελάτες τους δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα έτσι ώστε να «σπάσουν» το απόρρητο των καταθέσεων. Επιπρό σθετα, η κίνηση κεφαλαίων πλέον δεν υπόκειται σε περιορισμούς εδώ και πολλά χρόνια. Ουσιαστικά, δηλαδή, κάθε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να καταθέσει τα χρήματά του σε όποια τράπεζα ανά τον κόσμο επιθυμεί χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο από την Κεντρική Τράπεζα.

Σχόλια